Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania

Abstract

Opisane zostały dodatki do żywności, takie jak:prebiotyki , probiotyki, przeciwutleniacze, substancje wzmacniające smak i zapach, konserwanty, środki słodzące, emulgatory, zagęstniki i środki do regulacji kwasowości oraz zanieczyszczenia metalami ciężkimi oraz związkami organicznymi (pestycydami, PCB, związkami endokrynnymi)

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Language:
Polish
Publication year:
2011
Bibliographic description:
Biziuk M.: Chemia a zdrowa żywność: Dodatki i zaieczyszczenia żywności - problemy i wyzwania// Chemia w Szkole.. -., nr. nr 1 (2011), s.24-29
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 142 times

Recommended for you

Meta Tags