Fermentacyjny wyrób mleka - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Fermentacyjny wyrób mleka

Abstract

W rozdziale opisano rodzaje i zalety mlecznych produktów fermentowanych, ich zdrowotność i sposoby otrzymywania. Omówiono znaczenie i skład kultur starterowych stosowanych w przemyśle mleczarskim. Omówiono procesy fermentacyjne w produkcji serów.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek strony 64 - 72
Language:
Polish
Publication year:
2012
Bibliographic description:
Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacyjny wyrób mleka// Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek/ Gdańsk: Wydaw. PG, 2012, s.64-72
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 122 times

Recommended for you

Meta Tags