Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor.

Abstract

Badano substancje o różnych stężeniach należące do czterech klas smaku za pomocą pięcio-kanałowego sensora opartego o elektrody jonoselektywne z różnymi membranami polimerowo-lipidowymi. Stwierdzono, że sensor jest czuły na zmiany stężeń chlorowodorku chininy, kawsu cytrynowego i chlorku sodu, przeciwnie jak w przypadku sacharozy. Na podstawie tych wyników można przypuszczać, że sensor może być zastosowany do roztworów składających się z dwóch substancji nalężących do różnych klas smaku.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Conference activity
Type:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Language:
English
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Szpakowska M., Szwacki J.: Investigation of Taste Substances by five Channel Lipid-Polymer Membrane Sensor.// / : , 2004,
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 99 times

Recommended for you

Meta Tags