Abstract
Przedstawiono nowe zaawansowane metody specjacji selenu w dodatkach spożywczych. Szczególną uwagę zwrócono na przygotowanie próbek odnośnie: frakcjonowania różnych klas związków tworzonych przez selen, rozdzielanie wodnych ekstraktów za pomocą chromatografii wykluczeniowej oraz charakteryzowania rozpuszczalnych w wodzie frakcji proteinowych przy użyciu detektorów MALDI oraz TOF-MS.
Authors (5)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Published in:
-
ANALYTICA CHIMICA ACTA
no. 500,
pages 171 - 183,
ISSN: 0003-2670 - Language:
- English
- Publication year:
- 2003
- Bibliographic description:
- Śliwka-Kaszyńska M., Ruiz E., Połatajko A., Vacchina V., Szpunar J.: Methodological advances for selenium speciation analysis in yeast. // ANALYTICA CHIMICA ACTA. -Vol. 500., (2003), s.171-183
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 128 times