On the possibility of molecular recognition of taste substances studied by Gabor analysis of oscillations - Publication - Bridge of Knowledge

Search

On the possibility of molecular recognition of taste substances studied by Gabor analysis of oscillations

Abstract

Badano wpływ substancji odpowiedzialnych za wrażenia smakowe należące do czterech klas smaku (słodki, słony, gorzki i kwaśny) na charakterystyki oscylacyjne w nitrometanowym oscylatorze zawierającym kationowy surfaktant: chlorek benzylodimetylotetradecyloamoniowy. Zapropnowano nowe podejście oparte o transformację Gabora za pomocą której otrzymano widma mocy dla posczególnych układów. Wykazano, że dwuwymiarowa forma tych widm może być użyta w celu rozpoznawania substancji smakowych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language:
English
Publication year:
2005
Bibliographic description:
Szpakowska M., Płocharska-Jankowska E., Matefi-Tempfli S., B.Nagy O.: On the possibility of molecular recognition of taste substances studied by Gabor analysis of oscillations// . -., (2005),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 82 times

Recommended for you

Meta Tags