CHEMIK nauka-technika-rynek - Journal - Bridge of Knowledge

Search

CHEMIK nauka-technika-rynek

ISSN:

0009-2886

Disciplines
(Field of Science):

  • Biomedical engineering (Engineering and Technology)
  • Environmental engineering, mining and energy (Engineering and Technology)
  • Pharmacology and pharmacy (Medical and Health Sciences )
  • Agriculture and horticulture (Agricultural sciences)
  • Chemical sciences (Natural sciences)

Ministry points: Help

Ministry points - current year
Year Points List
Year 2024 20 Ministry scored journals list 2024
Ministry points - previous years
Year Points List
2024 20 Ministry scored journals list 2024
2023 20 Ministry Scored Journals List
2022 20 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2021 20 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2020 20 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2019 20 Ministry Scored Journals List 2019-2022
2018 8 B
2017 8 B
2016 8 B
2015 8 B
2014 5 B
2013 5 B
2012 8 B
2011 8 B
2010 9 B

Points CiteScore:

Points CiteScore - current year
Year Points
Year 2022 0
Points CiteScore - previous years
Year Points
2022 0
2017 0.8
2016 0.5
2015 0.4
2014 0.2
2013 0.1
2012 0

Impact Factor:

n/a

Filters

total: 34

  • Category
  • Year

clear Chosen catalog filters disabled

Catalog Journals

Year 2016
Year 2013
  • Czy należy bać się E?

    W ciągu ostatnich lat nastąpił gwałtowny rozwój rynku żywnościowego. Producenci chcąc utrzymać się na rynku dopasowują się do nowych wymagań i rosnących potrzeb konsumenta. Duża konkurencja w branży żywnościowej zmusza wytwórców do ciągłego obniżania kosztów produkcji przy jednoczesnym zachowaniu atrakcyjności wyrobu. Obecnie można kupić niemal wszystko: kilka rodzajów chleba, masła, serów, wędlin i... czego tylko dusza zapragnie....

    Full text to download in external service

  • Magia oświetlenia

    Obecnie oświetlenie, oprócz funkcji praktycznej, spełnia również walory estetyczne: wpływa na atmosferę pomieszczenia i stanowi element dekoracji. Na rynku dostępny jest szeroki wachlarz lamp: od tradycyjnych świetlówek do żarówek halogenowych i nowoczesnych diod świecących LED.

    Full text to download in external service

Year 2012
Year 2010
Year 2009
Year 2007
  • Sztuczny sensor smaku a zmysł smaku

    Omówiono klasy smaku i działanie zmysłu smaku, który odgrywa ogromną rolę w ocenie jakości żywności metodami organoleptycznymi. Metody te nie są w pełni obiektywne, stąd poszukuje się sztucznego sensora smaku. Przedstawiono szereg rozwiązań prowadzących do opracowania sensora smaku na większą skalę. Omówiono wybrane potencjometryczne i woltamperometryczne sensory smaku, a także ich handlowe modele.

  • Sztuczny sensor smaku a zmysł smaku
    Publication

    Omówiono klasy smaku i działanie zmysłu smaku, który odgrywa ogromną rolę w ocenie jakości żywności metodami organoleptycznymi. Metody te nie są w pełni obiektywne, stąd poszukiwanie sztucznego sensora smaku. Przedstawiono szereg rozwiązań prowadzących do opracowania sensora smaku na większą skalę. Omówiono wybrane potencjometryczne i woltamperometryczne sensory smaku, a także ich handlowe modele.

seen 872 times