A comparative study of phenolic compounds and antioxidant and antiproliferative activities in frequently consumed raw vegetables - Publication - Bridge of Knowledge

Search

A comparative study of phenolic compounds and antioxidant and antiproliferative activities in frequently consumed raw vegetables

Abstract

Celem badań było oszacowanie właściwości przeciwutleniających wybranych warzyw spożywczych w stanie surowym: czosnek (Allium sativum L), biała, żółta i czerwona cebula (Allium cepa L), czerwony i zielony pieprz (Capsicum annuum L.) oraz biała kapusta (Brassica oleracea var. capitata f. alba) zbieranych w ciągu tego samego roku z różnych regionów geograficznych i stref klimatycznych. W badaniach odpowiednich ekstraktów metanolowych wykorzystano takie testy jak DPPH, FRAP, ABTS, CUPRAC.

Citations

  • 7 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 9 2

    Scopus

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Published in:
EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY no. 228, pages 903 - 911,
ISSN: 1438-2377
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Gorinstein S., Park Y., Heo B., Namieśnik J., Leontowicz H., Leontowicz M., Ham K., Cho J., Kang S.: A comparative study of phenolic compounds and antioxidant and antiproliferative activities in frequently consumed raw vegetables// EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY. -Vol. 228, nr. iss. 6 (2009), s.903-911
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1007/s00217-008-1003-y
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 119 times

Recommended for you

Meta Tags