Aspekty mikrobiologiczne jakości wód podziemnych w rejonie gdańskim jako źródła wody do spożycia - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Aspekty mikrobiologiczne jakości wód podziemnych w rejonie gdańskim jako źródła wody do spożycia

Abstract

W pracy scharakteryzowano środowisko wód podziemnych jako miejsce występowania i rozwoju mikroorganizmów. Główną uwagę skierowano na wody podziemne wykorzystywane do spożycia w rejonie gdańskim, stosowanie fizyczno-chemiczne i biologiczne procesy uzdatniania, a także ich wpływ na stabilność biologiczną wody w sieci wodociągowej. Przedstawiono nowe metody badania jakości mikrobiologicznej wody.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach
Published in:
Technologia Wody pages 20 - 25,
ISSN: 2080-1467
Language:
Polish
Publication year:
2010
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 110 times

Recommended for you

Meta Tags