Estimation of concentration equilibrium constants of reaction between mutagenic HAA and antimutagenic cabbage phytochemicals based on data from Ames test - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Estimation of concentration equilibrium constants of reaction between mutagenic HAA and antimutagenic cabbage phytochemicals based on data from Ames test

Abstract

Wykorzystano dane testu Amesa, przy pomocy którego oceniono antymutagenne właściwości fitokompleksu kapusty w stosunku do modelowych kancerogennych heterocyklicznych amin aromatycznych (HAA), do oszacowania stężeniowych stałych reakcji HAA z izotiocyjanianami występującymi w tym warzywie. Wyznaczone stężeniowe stałe reakcji wskazują na dużą stabilność powstałych koniugatów, a zatem sugerują, że kapusta może efektywnie chronić organizm ludzki przed szkodliwym działaniem wspomnianych kancerogenów żywnościowych.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
Acta Biochimica Polonica no. 55,
ISSN: 0001-527X
Language:
English
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Chrzanowski W., Kusznierewicz B., Śmiechowska A., Kochanowski R., Bartoszek-Pączkowska A.: Estimation of concentration equilibrium constants of reaction between mutagenic HAA and antimutagenic cabbage phytochemicals based on data from Ames test// Acta Biochimica Polonica. -Vol. 55., nr. Suppl. 3 (2008),
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 125 times

Recommended for you

Meta Tags