Abstract
W rozdziale przedstawiono charakterystykę fermentowanych produktów mięsnych i rybnych oraz omówiono czynniki wpływające na ich jakość. Przedstawiono procesy zachodzące podczas fermentacyjnego przetwarzania surowców roślinnych. Opisano produkcję kiszonek paszowych.
Author (1)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Monographic publication
- Type:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Title of issue:
- Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek strony 73 - 96
- Language:
- Polish
- Publication year:
- 2012
- Bibliographic description:
- Malinowska-Pańczyk E.: Fermentacje w przetwarzaniu mięsa i surowców roślinnych// Wybrane procesy biotechnologiczne w produkcji żywności i używek/ Gdańsk: Wydaw. PG, 2012, s.73-96
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 126 times