Investigation of edible oils oxidation stability using photooxidation and SPME/GC method for determination of volatile compounds - preliminary investigation - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Investigation of edible oils oxidation stability using photooxidation and SPME/GC method for determination of volatile compounds - preliminary investigation

Abstract

Odporność olejów roślinnych na oksydatywną degradację prowadzącą do zjełczenia jest istotnym parametrem w ocenie jakości olejów. Artykuł przedstawia nową obiecującą metodę analizy lotnych produktów reakcji utleniania olejów. Jako czynnik przyspieszający proces utleniania olejów zastosowano promieniowanie ultrafioletowe. Badania zostały przeprowadzone przy zastosowaniu mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej połaczonej z kapilarną chromaografią gazową i detektorem płomieniowo-jonizacyjnym.

Cite as

Full text

download paper
downloaded 35 times
Publication version
Accepted or Published Version
License
Creative Commons: CC-BY-NC-ND open in new tab

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences no. 58, pages 321 - 324,
ISSN: 1230-0322
Language:
English
Publication year:
2008
Bibliographic description:
Gromadzka J., Wardencki W., Lores M., Lompart M., Fernandez-Alvarez M., Lipińska K.: Investigation of edible oils oxidation stability using photooxidation and SPME/GC method for determination of volatile compounds - preliminary investigation// Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. -Vol. 58., nr. nr 3 (2008), s.321-324
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 124 times

Recommended for you

Meta Tags