Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates.

Abstract

Zbadano właściwości modelowych emulsji W/O, stabilizowanych emulgatorami acyloglicerolowymi, modyfikowanymi karboksylanami cynku. Przedstawiono wyniki mikroskopowej, konduktometrycznej i kalorymetrycznej analizy wpływu składu i stężenia emulgatora oraz zawartości fazy wodnej na wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji i stabilność układu dyspersyjnego.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Language:
English
Publication year:
2004
Bibliographic description:
Szeląg H., Macierzanka A., Pawłowicz R.: Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates. // . -., (2004), s.0-0
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 57 times

Recommended for you

Meta Tags