Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates.
Abstract
Zbadano właściwości modelowych emulsji W/O, stabilizowanych emulgatorami acyloglicerolowymi, modyfikowanymi karboksylanami cynku. Przedstawiono wyniki mikroskopowej, konduktometrycznej i kalorymetrycznej analizy wpływu składu i stężenia emulgatora oraz zawartości fazy wodnej na wielkość kropel fazy rozproszonej emulsji i stabilność układu dyspersyjnego.
Authors (3)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Language:
- English
- Publication year:
- 2004
- Bibliographic description:
- Szeląg H., Macierzanka A., Pawłowicz R.: Properties of W/O emulsions stabilized with acylglycerol emulsifiers modified with zinc carboxylates. // . -., (2004), s.0-0
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 91 times