Selection of the UV irradiation conditions for accelerated edible oil oxidation procedure. - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Selection of the UV irradiation conditions for accelerated edible oil oxidation procedure.

Abstract

Celem badań było dobranie optymalnych warunków etapu naświetlania olejów roślinnych z zastosowaniem promieniowania ultrafioletowego. Dobrano powierzchnię naświetlania i grubość filmu oleju, a także odległość próbki oleju od źródła światła i moc promieniowania ultrafioletowego.Lotne produkty utleniania izolowano przy pomocy mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej i rozdzielano z zastosowaniem chromatografii gazowej z detektorem płomieniowo-jonizacyjnym.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku w języku o zasięgu międzynarodowym
Title of issue:
Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. - Part II strony 11 - 19
Language:
English
Publication year:
2009
Bibliographic description:
Gromadzka J., Wardencki W.: Selection of the UV irradiation conditions for accelerated edible oil oxidation procedure.// Advances in research and technology of rapeseed oil : Monograph. - Part II/ ed. ed. E. Szłyk. - UMK. Toruń: Wydaw. Nauk. UMK, 2009, s.11-19
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 57 times

Recommended for you

Meta Tags