Systemy zarządzania i ich certyfikacja w przedsiębiorstwach spożywczych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Systemy zarządzania i ich certyfikacja w przedsiębiorstwach spożywczych

Abstract

W opracowaniu ukazano rolę obligatoryjnych systemów jakości odpowiedzialnych za bezpieczeństwo żywności z punktu widzenia przedsiębiorcy. W pracy omówiono wybrane systemy (GMP/GHP, HACCP) oraz certyfikację systemu HACCP obowiązującą normą ISO 22000. Przedstawiono również liczbę certyfikacji Systemu Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności – Wymagania dla organizacji w całym łańcuchu żywnościowym w latach 2007-2011 w Polsce i na świecie, oraz korzyści dla przedsiębiorców wynikające z posiadania certyfikatu.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Uwarunkowania dojrzałości organizacji w obszarze zarządzania i technologii strony 51 - 59
Language:
Polish
Publication year:
2013
Bibliographic description:
Tymoszuk E.: Systemy zarządzania i ich certyfikacja w przedsiębiorstwach spożywczych// Uwarunkowania dojrzałości organizacji w obszarze zarządzania i technologii/ ed. Elżbieta Skrzypek Lublin: Katedra Zarządzania Jakością i Wiedzą Wydział Ekonomiczny Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie, 2013, s.51-59
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 233 times

Recommended for you

Meta Tags