The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products - Publication - Bridge of Knowledge

Search

The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products

Abstract

W pracy przedstawiono zalety i wady techniki ekstrakcji do pojedynczej kropli, będącą prostą i tanią alternatywą dla mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej. Ponadto opisano dwie analityczne procedury do chromatograficznego oznaczania wybranych rozpuszczalników organicznych (heksanu, benzenu, toluenu oraz trichlorometanu, 1,1,1-trichloroetanu, tetrachlorometanu, trichloroetylenu, tetrachloroetenu)w olejach jadalnych i próbkach farmaceutycznych. Przedstawiono również optymalizację procedury, wartości parametrów walidacyjnych oraz oznaczenie wybranych związków w uzyskanych próbkach rzeczywistych.

Citations

  • 1 4

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Published in:
CHROMATOGRAPHIA no. 64, pages 191 - 197,
ISSN: 0009-5893
Language:
English
Publication year:
2006
Bibliographic description:
Michulec M., Wardencki W.: The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products// CHROMATOGRAPHIA. -Vol. 64., nr. nr 3/4 (2006), s.191-197
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1365/s10337-006-0009-5
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 116 times

Recommended for you

Meta Tags