The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products
Abstract
W pracy przedstawiono zalety i wady techniki ekstrakcji do pojedynczej kropli, będącą prostą i tanią alternatywą dla mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej. Ponadto opisano dwie analityczne procedury do chromatograficznego oznaczania wybranych rozpuszczalników organicznych (heksanu, benzenu, toluenu oraz trichlorometanu, 1,1,1-trichloroetanu, tetrachlorometanu, trichloroetylenu, tetrachloroetenu)w olejach jadalnych i próbkach farmaceutycznych. Przedstawiono również optymalizację procedury, wartości parametrów walidacyjnych oraz oznaczenie wybranych związków w uzyskanych próbkach rzeczywistych.
Citations
-
1 4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
0
Scopus
Authors (2)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
- Published in:
-
CHROMATOGRAPHIA
no. 64,
pages 191 - 197,
ISSN: 0009-5893 - Language:
- English
- Publication year:
- 2006
- Bibliographic description:
- Michulec M., Wardencki W.: The application of single drop extraction technique for chromatographic determination of solvent residues in edible oils and pharmaceutical products// CHROMATOGRAPHIA. -Vol. 64., nr. nr 3/4 (2006), s.191-197
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1365/s10337-006-0009-5
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 115 times
Recommended for you
Techniques of preparing plant material for chromatographic separation and analysis
- G. Romanik,
- E. Gilgenast-Krasińska,
- A. Przyjazny
- + 1 authors