Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences
Abstract
Celem pracy było porównanie olejów uzyskanych z różnych odmian rzepaku. Oznaczono skład kwasów tłuszczowych, wartości liczb charakterystycznych (AcV, AnV, PV, TOTOX), zawartość karotenów, tokoferoli, chlorofili, polifenoli, metali (żelazo i miedź). Oznaczono stabilność oksydatywną olejów tłoczonych na zimno. Oznaczono skład frakcji lotnej i przeprowadzono analizy sensoryczne.
Citations
-
2 4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
3 4
Scopus
Authors (6)
Cite as
Full text
full text is not available in portal
Keywords
Details
- Category:
- Articles
- Type:
- artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
- Published in:
-
EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY
no. 114,
pages 357 - 366,
ISSN: 1438-7697 - Language:
- English
- Publication year:
- 2012
- Bibliographic description:
- Tynek M., Pawłowicz R., Gromadzka J., Tylingo R., Wardencki W., Karlovits G.: Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences// EUROPEAN JOURNAL OF LIPID SCIENCE AND TECHNOLOGY. -Vol. 114, nr. iss. 3 (2012), s.357-366
- DOI:
- Digital Object Identifier (open in new tab) 10.1002/ejlt.201100296
- Verified by:
- Gdańsk University of Technology
seen 179 times