Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych

Abstract

Przedstawiono wyniki badań wpływu zawartości jonów chlorkowych w piwie na zagrożenie korozja wżerową stali stopowej. Badania wskazują, że wzrost stężenia jonów chlorkowych zwiększa zagrożenie korozją wżerową, występuje brak prostej korelacji pomiędzy zawartością jonów chlorkowych a podatnością stali na korozję.

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Monographic publication
Type:
rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
Title of issue:
Osiągnięcia naukowo-techniczne w słodownictwie i browarnictwie = Scientific and technical achievements in malting and brewing. strony 123 - 128
Language:
Polish
Publication year:
2010
Bibliographic description:
Krakowiak S., Orlikowski J., Subocz M.: Wpływ zawartości jonów chlorkowych w brzeczce i piwie na korozję wżerową instalacji browarniczych// Osiągnięcia naukowo-techniczne w słodownictwie i browarnictwie = Scientific and technical achievements in malting and brewing./ ed. red. P.Antkiewicz i A. Poreda. - Uniwersytet Rolniczy. Kraków: OSWI-NAUKA-PRZEMYSł, 2010, s.123-128
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 127 times

Recommended for you

Meta Tags