Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym - Publication - Bridge of Knowledge

Search

Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym

Abstract

Przedstawiono przyczyny występowania zagrożeń korozyjnych stali nierdzewnych w przemyśle spożywczym. Szczegółowo omówiono mechanizm oraz sposób zapobiegania korozji wżerowej, szczelinowej oraz pękania korozyjnego. Zaprezentowano dokumentację fotograficzną omówionych typów korozji. Wskazano podstawowe problemy związane z doborem materiałów konstrukcyjnych do budowy instalacji w przemyśle spożywczym.

Citations

  • 0

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 0

    Scopus

Cite as

Full text

full text is not available in portal

Keywords

Details

Category:
Articles
Type:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Published in:
Przemysł Fermentacyjny i Owocowo-Warzywny pages 27 - 29,
ISSN: 0137-2645
Language:
Polish
Publication year:
2015
Bibliographic description:
Orlikowski J., Krakowiak S.: Zagrożenia korozyjne stali nierdzewnych w przemyśle spozywczym// PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY. FERMENTATION, FRUITS AND VEGETABLE INDUSTRY. -., nr. 6 (2015), s.27-29
DOI:
Digital Object Identifier (open in new tab) 10.15199/64.2015.6.2
Verified by:
Gdańsk University of Technology

seen 283 times

Recommended for you

Meta Tags