Publications
Filters
total: 102
Catalog Publications
Year 2022
-
Czy ja umyłem ręce? Jak skutecznie dezynfekować i po co
PublicationUkład immunologiczny człowieka jest niezwykłym systemem, który stopniem złożoności dorównuje skomplikowaniu relacji ekonomicznych centralnej Europy. Ludzie zdają się być niezwykle odporny na ataki patogenów lecz nawet tak zaawansowane układy ja układ odpornościowy człowieka czasem zawodzą. Wiedza na temat prawidłowych metod stosowania oraz skuteczności poszczególnych środków dezynfekcyjnych może być kluczowa do utrzymania bezpiecznych...
Year 2021
-
Application of ultrasound-assisted solvent extraction of porous membrane packed liquid samples for polyphenols determination in wine samples
PublicationPolyphenols play a crucial role in a proper human health maintenance as well as their presence very often correspond to the quality assessment of producs like wine. Thus, their monitoring is of high interest. However, as they occur in a complex matrices their extraction is very often necessary prior the analysis. Herein, a new ultrasound-assisted solvent extraction of porous membrane packed liquid sample technique has been optimized...
-
On-line assessment of oil quality during deep frying using an electronic nose and proton transfer reaction mass spectrometry
Publication -
Prace doktorskie, habilitacje oraz profesury o tematyce chemii analitycznej i pokrewnej w 2020 r.,
PublicationZestawienie prac doktorskich, habilitacyjnych oraz profesur o tematyce chemii analitycznej i pokrewnej w 2020 r.,
Year 2020
-
AGREE—Analytical GREEnness Metric Approach and Software
Publication -
Determination of aminoglycoside antibiotics: Current status and future trends
Publication -
Monitoring the BTEX Volatiles during 3D Printing with Acrylonitrile Butadiene Styrene (ABS) Using Electronic Nose and Proton Transfer Reaction Mass Spectrometry
Publication -
Real-Time Volatilomics: A Novel Approach for Analyzing Biological Samples
Publication
Year 2016
-
Methods of Selenium Supplementation: Bioavailability and Determination of Selenium Compounds
Publication -
Quality of Analytical Results: Classifiying Errors and Estimating Measurement Uncertainty
Publication
Year 2014
-
An evaluation of sucrose as a possible contaminant in e-liquids for electronic cigarettes by hydrophilic interaction liquid chromatography–tandem mass spectrometry
Publication -
Microextraction Techniques Used in the Procedures for Determining Organomercury and Organotin Compounds in Environmental Samples
Publication -
Organomercury Compounds in Environmental Samples: Emission Sources, Toxicity, Environmental Fate, and Determination
Publication
Year 2013
-
“Dilute & Shoot” approach for rapid determination of trace amounts of nicotine in zero-level e-liquids by reversed phase liquid chromatography and hydrophilic interactions liquid chromatography coupled with tandem mass spectrometry-electrospray ionization
Publication -
Validation of a sampling procedure
Publication
Year 2012
-
Inactivation of glucosamine-6-phosphate synthase by N3-oxoacyl derivatives of L-2,3-diaminopropanoic acid
PublicationN3-oksoacylowe pochodne kwasu l-2,3-diaminopropanowego zawierające ugrupowanie epoksydowe lub układ sprzężonych wiązań podwójnych inaktywują syntaze glukozamino-6-fosforanu (GlcN-6-P) z S. cerevisiae. Wyniki badań kinetycznych inaktywacji enzymu wskazują na dwuetapowy przebieg tej reakcji, przy czym tworzenie kompleksu enzym:ligand poprzedza nieodwracalną modyfikację enzymu. Badane związki różniły się powinowactwem do centrum aktywnego...
-
Sensitive determination of isoprostanes in exhaled breath condensate samples with use of liquid chromatography–tandem mass spectrometry
Publication -
Syntetyczne słodziki-czy powinniśmy się ich bać?
PublicationŻywność produkowana na skalę masową zawiera szereg różnorodnych dodatków. Niektóre z nich zwiększają jej trwałość (konserwanty), inne dodają koloru (barwniki), jeszcze inne zmieniają teksturę (zagęszczacze, spulchniacze). Szczególną rolę wśród tych dodatków pełnią syntetyczne substancje słodzące. Nie tylko pozwalają nanadanie żywności tak pożądanego smaku słodkiego, lecz również czynią ją mniej kaloryczną, przyjazną diabetykom...
-
The Properties, Functions, and Use of Selenium Compounds in Living Organisms
Publication -
Validation and Regulatory Issues for Sample Preparation
Publication