prof. dr hab. inż. Agnieszka Bartoszek-Pączkowska
Zespoły Badawcze (Członek zespołu)
-
Katedra chemii, technologii i biotechnologii żywności
* Biochemiczne i funkcjonalne właściwości składników żywności oraz ich chemiczne i enzymatyczne modyfikacje * Łagodne przetwarzanie żywności * Bezpieczeństwo zdrowotne żywności * Analiza żywności * Reologia żywności * Związki aktywne biologicznie pochodzenia roślinnego
Członkostwo w towarzystwach, organizacjach i instytucjach naukowych lub artystycznych
-
European Chemoprevention Association
na stanowisku: członek
-
Polskie Towarzystwo Biochemiczne
na stanowisku: członek
-
Polskie Towarzystwo Technologów Żywności
na stanowisku: członek
Funkcje pełnione w redakcjach czasopism
-
członek Editorial Board
Pełnione 2014-01-01 - 2016-12-31
Członkostwo w konsorcjach naukowych
-
Sunniva
Project Sunniva „Sustainable food production through quality optimized raw material production and processing technologies for premium quality vegetable products and generated by-products” (2/SUNNIVA/SUSFOOD1/2014) co-financed by The National Centre for Research and Development in a programme „FP7 ERA-NET ON SUSTAINABLE FOOD PRODUCTION AND CONSUMPTION, SUSFOOD”
Skład: 17 jednostek z 7 krajów
wyświetlono 6417 razy