dr hab. inż. Barbara Kusznierewicz
Zatrudnienie
- Profesor uczelni w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
Kursy online
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności 2022
Kurs jest uzupełnieniem treści przedmiotu Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności, który realizowany jest w formie wykładów, ćwiczeń laboratoryjnych i seminariów na semestrze letnim 2022 i dedykowany jest dla Studentów II stopnia sem. 1 kierunku Biotechnologia na Wydziale Chemicznym
-
BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE ROŚLINNE
Kurs jest uzupełnieniem zajęć z przedmiotu "Biologicznie aktywne substancje roślinne", który odbywa się w formie stacjonarnej na II stopniu studiów na kierunku Biotechnologia.
-
BIOLOGICZNIE AKTYWNE SUBSTANCJE ROŚLINNE 2024
Kurs jest uzupełnieniem zajęć z przedmiotu "Biologicznie aktywne substancje roślinne", który odbywa się w formie stacjonarnej na II stopniu studiów na kierunku Biotechnologia.
-
TECHNIKI INSTRUMENTALNE W BIOLOGII ŚRODOWISKA
Prowadzone zajęcia
-
-
Zwiazki Bioaktywne Pochodzenia Roślinnego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Kierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Techniki instrumentalne w biologii środowiska
Wydział ChemicznyKierunek: Zielone technologie
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Technologia chemiczna
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Praca dyplomowa
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Biologicznie aktywne substancje roślinne
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności
Wydział Chemiczny -
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Realizacja projektu "RADIUM"
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
ISB: indywidualne studia badawcze
-
Biologicznie aktywne substancje roślinne
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Realizacja projektu "RADIUM"
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Kierunek: Biotechnologia
ISB: indywidualne studia badawcze
-
Realizacja projektu "RADIUM"
Wydział Chemiczny -
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
ISB: Zastosowanie Nowoczesnych Metod Instrumentalnych w Analizie Żywności
Wydział Chemiczny -
ISB: Zastosowanie Nowoczesnych Metod Instrumentalnych w Analizie Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
ISB: indywidualne studia badawcze
Kierunek: Biotechnologia
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Technologia chemiczna
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Master Thesis
Wydział Chemiczny -
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Technologia chemiczna
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Biotechnologia Ogólna
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
BIOTECHNOLOGIA OGÓLNA
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Nowe i szybkie techniki analityczne w analizie jakosci żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Zielone technologie i monitoring
-
-
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Technologia chemiczna
Specjalność: Technologia organiczna
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Technologia chemiczna
Specjalność: Technologia organiczna
-
-
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Nauka o Żywieniu i Toksykologia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
DYPLOM
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Prac Przejściowych
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
DYPLOM
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Lista recenzowanych prac
-
Ocena ilościowa i jakościowa składników wybranych surowców roślinnych i ich handlowych produktów
dr Milena Połumackanycz - Gdański Uniwersytet Medyczny - 2023
-
Fenolipidy jako nowe potencjalne składniki olejów roślinnych
dr inż. Dobrocha Rabiej-Kozioł - Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu - 2020
-
Wpływ przetwarzania żywności na zawartość kwasów nukleinowych
- Politechnika Gdańska - 2016
-
Wpływ obróbki w polu mikrofalowym na aktywność mirozynazy i degradację glukozynolanów w kapuście białej oraz porównanie właściwości prozdrowotnych produktów mięsnych o charakterze funkcjonalnym
- Politechnika Gdańska - 2016
-
Wpływ przetwarzania na wybrane aktywności biologiczne soków jabłkowych
- Politechnika Gdańska - 2015
-
New analytical methods for bioactive compounds in rice (Oryza sativa). Methods development and validation. (Nowe analityczne metody oznaczania związków bioaktywnych w ryżu (Oryza sativa). Opracowanie metody i walidacja).
- Politechnika Gdańska - 2015
-
Simultaneous determination of artificial food dyes and high- intensity sweeteners in chewing gums by HPLC-DAD-MS. Optimization of the analytical procedure.
- Politechnika Gdańska - 2013
-
Wstępne badanie jednorodności kandydata na materiał odniesienia - tkanka mięśniowa śledzia
- Polietchnika Gdańska - 2013
-
Wpływ procesu utrwalania za pomocą Mikrofalowego Sterylizatora Przepływowego EnbioJet HPM na właściwości przeciwutleniające przecierów z jagody kamczackiej
- Politechnika Gdańska - 2012
-
Wpływ narażenia na stres chemiczny w trakcie uprawy na aktywność biologiczną fitokompleksu kapusty
- Politechnika Gdańska - 2012
-
Oznaczanie izotiocyjanianów w próbkach soków z kapusty po derywatyzacji z N-acetylocysteiną z wykorzystaniem techniki HPLC
- Politechnika Gdańska - 2011
-
Oznaczanie zawartości wybranych metali ciężkich w próbkach kapusty białej
- Politechnika Gdańska - 2011
-
Oznaczanie wybranych metali ciężkich (Cd,Cu,Hg,Pb,Zn) w próbkach gleb i kapusty na nich uprawianej
- Politechnika Gdańska - 2011
-
Oznaczanie wybranych metali ciężkich (Cd,Cu,Hg,Pb,Zn) w próbkach gleb i kapusty na nich uprawianej
- Politechnika Gdańśka - 2011
-
Oznaczanie izotiocyjanianów w próbkach soków z kapusty po derywatyzacji z N-acetylocysteiną z wykorzystaniem techniki HPLC
- Politechnika Gdańska - 2011
-
Badanie wpływu różnych metod utrwalania na Potencjał Biologiczny soku z aronii czarnoowocowej (Aronia melanocarpa (Michx.)Elliott)
- Politechnika Gdańska - 2011
-
Analiza składu i zawartości wybranych związków bioaktywnych w tkankach owoców głogu mandżurskiego, awokado, oliwnika oraz nasion tamaryndowca i jabłek
- Politechnika Gdańska - 2011
wyświetlono 4682 razy