dr inż. Aleksandra Grabowiec
Zatrudnienie
Kontakt dla biznesu
- Lokalizacja
- Al. Zwycięstwa 27, 80-219 Gdańsk
- Telefon
- +48 58 348 62 62
- biznes@pg.edu.pl
Kontakt
- akorkosz@pg.edu.pl
Wybrane publikacje
-
Importance of artificial intelligence to support the process of anaerobicdigestion of kitchen waste with bioplastics / Znaczenie sztucznej inteligencji we wspomaganiu procesu beztlenowej fermentacji odpadów kuchennych zawierających bioplastiki
Artificial intelligence (AI) and machine learning were used to obtain more effective methods for conducting the digestion process and achieving final products. Data acquisition was carried out by an automatic monitoring and anal. research. The knowledge describing the anaerobic digestion process was summarized in the form of rules: IF (premise) THEN (conclusion). The compiled set of rules created a knowledge base of the expert...
-
Digestate Quality Originating from Kitchen Waste
This paper examines the influence of biomass directed to anaerobic digestion on the quality of digestate, specifically focusing on the presence of undesirable substances, such as plastics, including biodegradable ones. It analyses the susceptibility of selected bioplastics to degradation and addresses the problem of reliable identification of microplastics in both feedstock—directed to anaerobic digestion—and produced digestate....
-
Organizmy obecne w osadzie dennym basenów kąpielowych
Monitorowanie parametrów wody basenowej jest istotne z uwagi na zdrowie osób korzystających z basenu jak i pracowników obsługi. Istnieją trzy źródła materii organicznej: woda dostarczona do basenu, pasywne zanieczyszczenia wnoszone przez osoby kąpiące się oraz zanieczyszczenia organiczne w postaci moczu i kału. Jakość wody w basenach powinna być porównywalna do jakości wody pitnej. Jakość mikrobiologiczna opiera się na tradycyjnych...
wyświetlono 3188 razy