Abstrakt
This paper presents results of bakery-waste methane-fermentation. The scope of the study covers the determination of basic physicochemical parameters, process dynamics and retention time as well as biogas composition and biogas efficiency. Methane fermentation process was carried out in accordance with German Standard DIN 38414 S8 and under condition of 38°C. Conclusion: bakery wastes have big potential for biogas production.
Autorzy (3)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 361 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering
nr 63,
strony 32 - 34,
ISSN: 1642-686X - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2018
- Opis bibliograficzny:
- Konkol I., Świerczek L., Cenian A.: BIOGAS PRODUCTION FROM BAKERY WASTES -DYNAMICS, RETENTION TIME AND BIOGAS POTENTIAL// Journal of Research and Applications in Agricultural Engineering. -Vol. 63., iss. 1 (2018), s.32-34
- Źródła finansowania:
-
- Działalność statutowa/subwencja
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 171 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
Production of Biogas from Distillation Residue as a Waste Material from the Distillery Industry in Poland
- O. K. Roubinek,
- A. Wilińska-Lisowska,
- M. Jasinska
- + 2 autorów
2023
The Influence of Low-Temperature Disintegration on the Co-Fermentation Process of Distillation Residue and Waste-Activated Sludge
- A. Remiszewska-Skwarek,
- R. Wierzchnicki,
- O. K. Roubinek
- + 6 autorów
2022