Abstrakt
This paper presents birch sap concentrate obtained by the reverse osmosis method. It is characterized by sweet taste, high content of minerals and no risk to consumers in terms of content of heavy metals standardized in the European Union food legislation. This beverage has all the features of a modern food product, i.e. it has an attractive taste, is obtained using new technology, meets the clean label requirements and can be classified as a superfoods product.
Autorzy (5)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes
nr 7,
strony 5 - 9,
ISSN: 2084-5715 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2018
- Opis bibliograficzny:
- Maciej B., Wawer J., Szwerc W., Słowik K., Sosnkowski S.: Birch sap concentrate as a potential modern food product// Econtechmod. An International Quarterly Journal on Economics of Technology and Modelling Processes. -Vol. 7., nr. 1 (2018), s.5-9
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 161 razy
Publikacje, które mogą cię zainteresować
The energy consumption during the birch tree sap concentration process using the reverse osmosis system
- J. Wawer,
- B. Maciej,
- S. Stanisław
2018
Mikrofiltrowany koncentrat soku brzozowego jako innowacyjny, trwały środek spożywczy o wysokiej wartości odżywczej
- M. Bilek,
- K. Pilch,
- J. Wawer
- + 1 autorów
2020
New data acquisition system for birch sap concentrate production using the reverse osmosis technology
- J. Wawer,
- M. Bilek,
- S. Stanisław
2018
MINERAL CONTENT OF TREE SAP FROM THE SUBCARPATHIAN REGION
- M. Bilek,
- K. Stawarczyk,
- M. Gostkowski
- + 3 autorów
2016