Determination of Biogenic Amines in Wine Using Micellar Electrokinetic Chromatography - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Determination of Biogenic Amines in Wine Using Micellar Electrokinetic Chromatography

Abstrakt

Production on a large-scale of fermented alcoholic drinks made from different kinds of fruits is carried out in homes. Although wine laws regulating home production exist, they do not include upper concentration limits of biogenic amines. Therefore, a quick and inexpensive way to determine BAs in wine is crucial. A new analytical method based on micellar electrokinetic chromatography has been developed for the separation of the four most frequently occurring biogenic amines (histamine, tryptamine, tyramine and 2-phenylethylamine). An electrophoresis buffer of 20 mM borate (pH 9.3) containing 30 mM SDS and 5% (v/v) methanol was found to provide the optimum separation with respect to resolution and migration time. Finally this method was applied to the determination of biogenic amines in home-made red wines.

Autorzy (3)

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 254 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Copyright (2017 OLOGY Group)

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
publikacja w in. zagranicznym czasopiśmie naukowym (tylko język obcy)
Opublikowano w:
Journal of Research Analytica nr 3, wydanie 2, strony 62 - 66,
ISSN: 2473-2230
Język:
angielski
Rok wydania:
2017
Opis bibliograficzny:
Płotka-Wasylka J., Kłodzińska E., Namieśnik J.. Determination of Biogenic Amines in Wine Using Micellar Electrokinetic Chromatography. Journal of Research Analytica, 2017, Vol. 3, iss. 2, s.62-66
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 244 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi