Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats. - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats.

Abstrakt

W pracy dokonano przeglądu metod oznaczania indeksu fazy stałej (SFI - solid fat index) oraz zawartości fazy stałej (SFC - solid fat content) w tłuszczach. Obok metody NMR, obecnie powszechnie stosowanej i zalecanej przez normy, przedstawiono też inne metody analityczne które stosowano, lub stosuje się do tego typu analiz.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
Język:
polski
Rok wydania:
2004
Opis bibliograficzny:
Pawłowicz R., Drozdowski B.: Oznaczanie fazy stałej w tłuszczach. Determination of solid fat content in fats.// . -., (2004), s.0-0
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 149 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi