Abstrakt
W publikacji przeglądowej przedstawiono najnowsze osiągnięcia w instrumentalnej analizie olejów roślinnych. Dotychczas w ocenie stabilności oksydatywnej stosuje się różne metody analityczne, jednak nie są one wystarczające. Dlatego ciągle istnieje potrzeba rozwoju nowych łączonych technik, które umożliwią lepszą kontrolę jakości olejów. Publikacja przedstawia zarówno techniki przygotowywania próbek do analiz jak i metody instrumentalne stosowane w oznaczaniu różnych składników olejów roślinnych.
Cytowania
-
1 4
CrossRef
-
0
Web of Science
-
1 4
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pobierz publikację
pobrano 31 razy
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.2478/v10222-011-0009-5
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach recenzowanych i innych wydawnictwach ciągłych
- Opublikowano w:
-
Polish Journal of Food and Nutrition Sciences
nr 61,
strony 89 - 99,
ISSN: 1230-0322 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2011
- Opis bibliograficzny:
- Gromadzka J., Wardencki W.: Trends in edible vegetable oils analysis. Part B. Application of different analytical techniques// Polish Journal of Food and Nutrition Sciences. -Vol. 61., nr. 2 (2011), s.89-99
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.2478/v10222-011-0009-5
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 104 razy