Dorota Dulko - Profil naukowy - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Kontakt

Wybrane publikacje

  • Which casein in sodium caseinate is most resistant to in vitro digestion? Effect of emulsification and enzymatic structuring

    - FOOD HYDROCOLLOIDS - 2019

    We investigated the resistance of individual constituent casein epitopes (αS1-, αS2-, β- and κ-CN) in food-grademilk protein sodium caseinate (NaCN) to simulated human gastro-duodenal digestion. The influence of NaCNadsorption to the surface of oil-in-water emulsion droplets and the effect of crosslinking of the protein withenzyme transglutaminase (TG) on the proteolysis were studied by indirect ELISA. TG crosslinking renderedfragments...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

  • Badanie wpływu struktury białek pokarmowych na kinetykę ich trawienia

    - 2017

    W dzisiejszych czasach coraz więcej ludzi cierpi na choroby cywilizacyjne związane z nieprawidłowym odżywianiem, takie jak: otyłość, cukrzyca, schorzenia układu krwionośnego, czy sarkopenia. Naukowcy z całego świata starają się znaleźć rozwiązania mające na celu zapobieganie wspomnianym problemom. Jedna z metod, która w tym pomaga, wykorzystuje modele symulujące warunki fizjologiczne ludzkiego układu pokarmowego w warunkach in...

  • APPLICATION OF MAGNETIC NANOPARTICLES FOR WATER TREATMENT

    In this study magnetic nanoparticles were fabricated and used for water treatment. Nanoparticles were prepared in two ways. The first one involved NiZn ferrite nanoparticles synthesized by co-precipitation of metal cations with sodium hydroxide at high temperature. The second one featured maghemite nanoparticles was prepared by saltassisted solid-state reaction. Modification and functionalization of nanoparticles surface was investigated....

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

wyświetlono 57 razy