
dr inż. Ewa Marjańska
Zatrudnienie
- Adiunkt w Katedra Inżynierii Zarządzania i Jakości
- 2005 - present Assistant Professor - PhD w Wydział Zarządzania i Ekonomii
Obszary badawcze
Media społecznościowe
Kontakt
- ewamarja@pg.edu.pl
Adiunkt
- Miejsce pracy
- Gmach Główny pokój 400 A
- Telefon
- (58) 347 10 39
Wybrane publikacje
-
Characterization of various drinking waters by new potentiometric taste sensor with lipid, lipid-like polymer membranes
A new sensing system comprising five all-solid-state electrodes with lipid, lipid like-polymer membranes was applied for rapid qualitative and quantitative analysis of various drinking waters. The results elaborated by chemometric methods revealed sensitivity to CO2 content in drinking water, suggesting that this sensing system could be used as a taste sensor. The ability of taste sensor to perform quantitative analysis of minerals...
-
Qualitative and Quantitative Analysis of Selected Tonic Waters by Potentiometric Taste Sensor With All-Solid-State Electrodes
Taste sensor with five all-solid-state electrodes (ASSE) III (third version) was used for qualitative and quantitative analysis of selected tonic waters (J.Gasco, Kinley, Jurajski, Jurajski with citrus flavor, Carrefour, Schweppes Indian Tonic, and Schweppes Bitter Lemon). The results obtained by this taste sensor analyzed with principal component analysis, agglomerative hierarchical clustering methods show that this sensor can...
-
Investigation of sour substances by a set of all-solid-state membrane electrodes
Testowano elektrody typu all solid state (ASS) w roztworach elektrolitów zawierających substancje o smaku kwaśnym. Elektrody typu ASS zawierają dwa typy membran. Badano wpływ grubości membrany oraz stosunku związek lipofilowy/ chlorek poliwinilu na odpowiedzi elektrod. Stwierdzono, że grubość elektro aktywnego polimeru, nie ma wpływu na czułość i stabilność elektrod w przeciwieństwie do grubości membrany składającej się ze związku...
wyświetlono 1180 razy