dr hab. inż. Hanna Staroszczyk
Zatrudnienie
- Kierownik katedry w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
- Profesor uczelni w Katedra Chemii,Technologii i Biotechnologii Żywności
Obszary badawcze
Kursy online
-
Chemia żywności 2022/2023 sem. zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia realizujących zajęcia w semestrze VII w roku akademickim 2022/2023. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot Chemia żywności. Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Analiza żywności 2021/2022
Kurs przeznaczony jest dla studentów kierunku Biotechnologia, I stopień, semestr VII realizujących przedmiot Analiza żywności w roku akademickim 2021/2022.
-
Społeczna rola żywności i żywienia 2021/2022 sem. letni
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia realizujących zajęcia w semestrze 3 w roku akademickim 2021/2022. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot humanistyczno-społeczny Społeczna rola żywności i żywienia. Za kurs odpowiada dr inż. Izabela Sinkiewicz, prof. PG.
-
Biomaterials processing and testing methods 2022/23
-
Społeczna rola żywności i żywienia 2022/2023 sem. zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia realizujących zajęcia w semestrze 2 lub 3 w roku akademickim 2022/2023. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot humanistyczno-społeczny Społeczna rola żywności i żywienia. Za kurs odpowiada dr inż. Izabela Sinkiewicz, prof. PG.
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności 2022
Kurs jest uzupełnieniem treści przedmiotu Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności, który realizowany jest w formie wykładów, ćwiczeń laboratoryjnych i seminariów na semestrze letnim 2022 i dedykowany jest dla Studentów II stopnia sem. 1 kierunku Biotechnologia na Wydziale Chemicznym
-
Biotechnologia ogólna BT 2021/2022
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 6 w roku akademickim 2021/2022. Kurs obejmuje zarówno wykłady, seminarium i zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Biotechnologia ogólna. Za kurs odpowiada dr inż. Izabela Sinkiewicz, prof. PG.
-
Chemia żywności 2021/2022 I stopień
Kurs przeznaczony jest dla studentów kierunku Biotechnologia I stopień, semestr VII, realizujących przedmiot Chemia żywności.
-
New and Fast Analytical Techniques in Food Quality Analysis
-
Biotechnologia ogólna BT 2022/2023
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 6 w roku akademickim 2022/2023. Kurs obejmuje zarówno wykłady, seminarium i laboratorium z przedmiotu Biotechnologia ogólna. Za kurs odpowiada dr inż. Izabela Sinkiewicz, prof. PG.
-
Chemia Żywności 2021/2022 II stopień
Kurs jest przeznaczony dla studentów kierunku Biotechnologia, specjalność Technologia, Biotechnologia i Analiza Żywności, II stopnia nauczania
-
Analiza żywności 2022/2023 sem. zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia realizujących zajęcia w semestrze VII w roku akademickim 2022/2023. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot Analiza żywności. Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Chemia żywności 2023/2024 sem. zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia realizujących zajęcia w semestrze 7 w roku akademickim 2023/2024. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot Chemia żywności. Za kurs odpowiada dr hab. inż.Hanna Staroszczyk, prof. uczelni.
-
Techniki Instrumentalne w Analizie Biocząsteczek
Zajęcia laboratoryjne mające na celu zapoznanie studentów z wykorzystaniem nowoczesnych technik analizy instrumentalnej do badania struktury i właściwości biomolekuł
-
NEW AND FAST ANALYTICAL TECHNIQUES IN FOOD QUALITY ANALYSIS 2024
-
Podstawy chemii organicznej
-
Chemia żywności 2023/2024 sem. letni
Celem kursu jest przekazanie wiedzy o właściwościach głównych składników żywności, w tym białek, sacharydów i lipidów oraz wody, składników mineralnych i witamin.
-
Seminarium dyplomowe 2022/2023
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 3 w roku akademickim 2022/2023. Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Polymeric materials in medicine – structure and desing 2023/24
-
Funkcjonalne właściwości składników żywności 2022/2023
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze 1 i 2 w roku akademickim 2022/2023. Kurs obejmuje wykłady i zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Funkcjonalne właściwości składników żywności Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Seminarium dyplomowe 2023/2024
W ramach przedmiot realizowane są cztery komponenty: 1. Prowadzący przedstawia ogólne założenia prowadzenia projektów dyplomowych i omawia sposoby przeszukiwania literatury z użyciem profesionalnych baz literaturowych. 2. Studenci prezentują opracowania multimedialne prezentujące projekty dyplomowe. 3. Studenci prezentują opracowania multimedialne prezentujące wyniki prowadzonych prac w ramach projektów dyplomowych. 4. Studenci...
-
Biomaterials processing and testing methods (2024/25)
-
Analiza żywności 2024/2025 sem. zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w roku akademickim 2024/2025. Kurs obejmuje wykłady i zajęcia laboratoryjne z przedmiotu Analiza żywności. Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Społeczna rola żywności i żywienia 2023/2024 sem. letni
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów II stopnia realizujących zajęcia w semestrze letnim w roku akademickim 2023/2024. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot humanistyczno-społeczny Społeczna rola żywności i żywienia.
-
Funkcjonalne właściwości składników żywności 2023/2024 sem. letni
Fizyczne, biochemiczne i chemiczne interakcje białek, polisacharydów, lipidów i jonów metali zachodzące w warunkach przechowywania i przetwarzania żywności oraz ich wpływ na właściwości i jakość produktów. Rola składników pokarmowych w żywieniu człowieka. Skażenia i bezpieczeństwo żywności.
-
Analiza żywności 2023/2024 sem. zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia realizujących zajęcia w semestrze 7 w roku akademickim 2023/2024. W ramach tego kursu będzie realizowany przedmiot Analiza żywności. Za kurs odpowiada dr hab. inż.Hanna Staroszczyk, prof. uczelni.
-
Seminarium dyplomowe 2024/2025 semestr zimowy
Kurs przeznaczony jest dla studentów studiów I stopnia kierunku Biotechnologia realizujących zajęcia w semestrze zimowym roku akademickim 2023/2024. Kurs obejmuje seminarium z przedmiotu Seminarium dyplomowe. Za kurs odpowiada dr hab. inż. Hanna Staroszczyk, prof. PG.
-
Techniki Instrumentalne w Analizie Biocząsteczek
Ćwiczenia laboratoryjne, w trakcie których studenci zapoznają się z zastosowaniem wybranych technik instrumentalnych, takich jak: spektroskopia UV/VIS, spektrofluorymetria, spektroskopia NMR, spektrometria mas, mikrokalorymetria, wiskozymetria, potencjometria i średniociśnieniowa chromatografia cieczowa do badania właściwości i aktywności biomolekuł i biologicznych układów supramolekularnych, w tym białek, kwasów nukleinowych,...
Prowadzone zajęcia
-
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Funkcjonalne Właściwosci Składników Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
Kierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne właściwości składników żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Praca dyplomowa
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Kierunek: Biotechnologia
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Kierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział Chemiczny -
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Zielone technologie
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Funkcjonalne właściwości składników żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
-
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
-
-
Praca Dyplomowa Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Projekt Dy0plomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności - Inter Applied Chemistry
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności - Inter Applied Chemistry
-
-
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział Chemiczny -
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Laboratorium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Analiza Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Laboratorium Przeddyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Funkcjonalne i Bioaktywne Składniki Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
PREPARATION FOR FINAL EXAM
Wydział ChemicznyKierunek: Ochrona środowiska (studia w języku angielskim)
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
THESIS
Wydział ChemicznyKierunek: Ochrona środowiska (studia w języku angielskim)
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Analiza Zanieczyszczeń Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Praca Dyplomowa
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia budowlana
-
-
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Analiza Zanieczyszczeń Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
DYPLOM
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
-
-
Przygotowanie do egzaminu dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia
-
Projekt dyplomowy inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia
-
Seminarium Dyplomowe
Wydział ChemicznyKierunek: Chemia
-
Pełnienie funkcji promotora w przewodach doktorskich
-
Małgorzata Puta
Tytuł dr inż. nadany 2019-04-09 przez Wydział Chemiczny
-
Alicja Stanisławska
Tytuł dr inż. nadany 2018-11-14 przez Wydział Mechaniczny
-
Paulina Dederko
Tytuł dr nadany 2018-11-06 przez Wydział Chemiczny
-
Agata Śliwińska
Tytuł dr inż. nadany 2018-07-11 przez Wydział Chemiczny
-
Szymon Mania
Tytuł dr inż. nadany 2017-12-06 przez Wydział Chemiczny
Lista recenzowanych prac
-
Wpływ modyfikacji fizycznej na strukturę ziarna skrobiowego, proces utleniania oraz właściwości funkcjonalne uzyskanych skrobi modyfikowanych
mgr inż. Angelika Wojtyś - Uniwersytet Rolniczy im. H. Kołłątaja w Krakowie - 2024
-
Opracowanie racjonalnych metod wytwarzania produktów leczniczych, skutecznych w leceniu choroby jamy ustnej halitoza
mgr inż Anna Wieczyńska - Politechnika Wrocławska - 2024
-
Innowacyjne wyroby cukiernicze jako element zróżnicowanej i zbilansowanej diety przyczyniający się do walki z chorobami cywilizacyjnymi
mgr inż. Szymon Poliński - Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu - 2024
-
Wpływ wybranych składników aktywnych na właściwości użytkowe wielowarstwowych folii biopolimerowych na bazie furcellaranu
mgr inż. Wiktoria Grzebieniarz - Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - 2023
-
Ocena wybranych wyróżników chemicznych oraz jakości sensorycznej ciastek zawierających ksylitol
mgr inż. Damian Baranowski - Szkoła główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - 2023
-
Badania właściwości emulsji otrzymywanych z udziałem lipidów strukturyzowanych
mgr inż. Iwona Szymańska - Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie - 2023
-
Badanie molekularnych mechanizmów wiązania metali z białkami
mgr Oleksandra Pryshchepa - Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu - 2023
-
Biokatalizowana synteza i badania strukturalne hydrofobowych pochodnych skrobi ukierunkowane na otrzymywanie materiałów polimerowych do produkcji opakowań biodegradowalnych
mgr Arkadiusz Żarski - Uniwersytet Humanistyczno-Przyrodniczy im. Jana Długosza w Częstochowie - 2020
-
Otrzymywanie polifenolowi-polisacharydowych koniugatów pochodzenia roślinnego o potencjale prozdrowotnym wspomagane wybranymi czynnikami fizycznymi
mgr inż. Sebastian Balicki - Politechnika Wrocławska - 2019
-
Badanie struktury molekularnej polisacharydowych składników żywności z zastosowaniem technik chromatografii wykluczania z potrójną detekcją
dr inż. Artur Szwengiel - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - 2019
-
Kleikowanie i retrogradacja skrobi mąk różnego pochodzenia botanicznego w wodzie i roztworach sacharydów
dr inż. Wiktor Berski - Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - 2019
-
Charakterystyka produktów otrzymanych w procesie fermentacji ekstraktów z wytłoków owocowych
- Politechnika Gdańska - 2019
-
Poszukiwanie in silico bioaktywnych peptydów w keratynie
- Politechnika Gdańska - 2019
-
Ocena możliwości zastosowania celulozy bakteryjnej do produkcji wędlin wegańskich
- Politechnika Gdańska - 2019
-
Wpływ właściwości fizykochemicznych i struktury skrobi modyfikowanych na ich funkcjonalność w tworzeniu i stabilizacji emulsji spożywczych
dr inż. Joanna Le Thanh-Blicharz - Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu - 2018
-
Opracowanie i możliwości zastosowań wielokomponentowych biomateriałów polisacharydowych wytwarzanych z udziałem niskocząsteczkowych chitozanów i chitooligomerów
dr inż. Anna Zimoch-Korzycka - Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu - 2017
-
Wpływ jonów magnezu, wapnia i potasu na właściwości fizykochemiczne i reologiczne oktenylobursztynianu skrobiowego
mgr inż. Karolina Królikowska - Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie - 2015
-
Wpływ ogrzewania mikrofalowego na wartość biologiczna mleka ludzkiego
- Politechnika Gdańska - 2014
-
Otrzymywanie dwuskładnikowych materiałów opakowaniowych na bazie celulozy bakteryjnej i określenie ich właściwości fizykochemicznych
- Politechnika Gdańska - 2014
-
Wpływ modyfikacji bakteryjnej celulozy na jej biodegradację przez wybrane enzymy i bakterie patogenne
- Politechnika Gdańska - 2014
-
Współdziałanie kolagenów otrzymanych ze skór łososia atlantyckiego, dorsza bałtyckiego i suma afrykańskiego, w tworzeniu reologicznych i termicznych właściwości hydrożeli i gąbek
- Politechnika Gdańska - 2013
-
Określenie zależności pomiędzy spożyciem kofeiny a jej zawartością w mleku kobiecym
- Politechnika Gdańska - 2012
-
Właściwości użytkowe folii opakowaniowych na bazie żelatyny wieprzowej modyfikowanych sokami i ekstraktami z wytłoków owocowych
- Politechnika Gdańska - 2012
-
Właściwości użytkowe folii opakowaniowych na bazie żelatyny rybiej oraz skrobi ziemniaczanej modyfikowanych hydrofobowymi nanonapełniaczami
- Politechnika Gdańska - 2011
Lista opiniowanych osób
-
Opinia dotycząca dorobku naukowo-dydaktycznego
- 2023
-
Opinia dotycząca dorobku naukowo-dydaktycznego
dr hab. inż. Ewelina Jamróz - 2021
-
Opinia dotycząca dorobku naukowo-dydaktycznego
dr Monika Sujka - 2018
wyświetlono 4710 razy