prof. dr hab. inż. Ilona Kołodziejska
Zatrudnienie
Prowadzone zajęcia
-
-
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Mikrobiologia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
-
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
BIOKOROZJA
Wydział ChemicznyKierunek: Inżynieria materiałowa
Specjalność: Inżynieria korozyjna
-
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
BIOKOROZJA
Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej -
Mikrobiologia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
-
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
BIOKOROZJA
Wydział ChemicznyKierunek: Inżynieria materiałowa
Specjalność: Inżynieria korozyjna
-
Mikrobiologia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
BIOKOROZJA
Wydział Fizyki Technicznej i Matematyki Stosowanej -
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Przygotowanie do Egzaminu Dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Analiza Zanieczyszczeń Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Mikrobiologia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Projekt Dyplomowy Inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Dyplom
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
BIOKOROZJA
Wydział ChemicznyKierunek: Inżynieria materiałowa
Specjalność: Inżynieria korozyjna
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
-
-
Biokorozja
Wydział Mechaniczny -
Projekt dyplomowy inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Seminarium Magisterskie
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Analiza Zanieczyszczeń Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
-
Mikrobiologia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Food Chemistry
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
DYPLOM
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Biokorozja
Wydział ChemicznyKierunek: Inżynieria materiałowa
Specjalność: Inżynieria korozyjna
-
-
-
Biokorozja
Wydział ChemicznyKierunek: Inżynieria materiałowa
Specjalność: Inżynieria korozyjna
-
Projekt dyplomowy inżynierski
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Pracownia Magisterska
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Analiza Zanieczyszczeń Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Systemy ochrony środowiska
-
Przygotowanie do egzaminu dyplomowego
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Chemia Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Biotechnologia
Specjalność: Technologia, biotechnologia i analiza żywności
-
Biokorozja
Wydział ChemicznyKierunek: Technologia chemiczna
Specjalność: Technologia zabezpieczeń przeciwkorozyjnych
-
Analiza Zanieczyszczeń Żywności
Wydział ChemicznyKierunek: Technologie ochrony środowiska
Specjalność: Monitoring i analityka zanieczyszczeń środowiska
-
Pełnienie funkcji promotora w przewodach doktorskich
-
Karolina Gottfried
Tytuł dr inż. nadany 2014-11-13 przez Wydział Chemiczny
-
Agnieszka Głowacz
Tytuł dr inż. nadany 2014-11-05 przez Wydział Chemiczny
-
Katarzyna Sztuka
Tytuł dr inż. nadany 2009-12-23 przez Wydział Chemiczny
-
Rafał Kochanowski
Tytuł dr inż. nadany 2009-04-01 przez Wydział Chemiczny
-
Edyta Malinowska-Pańczyk
Tytuł dr inż. nadany 2006-07-05 przez Wydział Chemiczny
-
Barbara Piotrowska
Tytuł dr inż. nadany 2005-01-31 przez Wydział Chemiczny
Lista recenzowanych prac
-
Otrzymywanie i charakterystyka nowych biomateriałów o aktywności przeciwdrobnoustrojowej na bazie chitozanu, kolagenu i żelatyny”
- Politechnika Gdańska - 2016
-
"Bioaktywne składniki w półproduktach i wyrobach cukierniczych"
dr inż. Dorota Sylwia Żyżelewicz - Politechnika Łódzka - 2015
-
Właściwości strukturalne i użytkowe dwuskładnikowych folii na bazie chemicznie modyfikowanej skrobi
- Politechnika Gdańska - 2015
-
Oznaczenie zawartości związków prozdrowotnych w wybranych warzywach kapustowatych oraz powiązanie tych wielkości z aktywnością cytotoksyczną
- Politechnika Gdańska - 2015
-
Oznaczenie zawartości związków prozdrowotnych w wybranych warzywach kapustowatych oraz powiązanie tych wielkości z aktywnością cytotoksyczną
- Politechnika Gdańska - 2015
-
Właściwości strukturalne modyfikowanej celulozy bakteryjnej
- Politechnika Gdańska - 2014
-
“Ocena roślin kapustowatych jako źródła substancji biobójczych dla procesów biofumigacji. Poszukiwanie metod zwiększania potencjału biofumigacyjnego”
- Politechnika Gdańska, Wydział Chemiczny - 2014
-
Podatność bakteryjnej celulozy na tworzenie biofilmu przez wybrane mikroorganizmy
- Politechnika Gdańska - 2014
-
Wpływ warstwowych glinokrzemianów na właściwości nanokompozytowych folii chitozanowych
- Politechnika Gdańska - 2013
-
„Proteobacteria izolowane z wód przeznaczonych do spożycia oraz ich właściwości adhezyjne”
dr inż. Dorota Maria Kręgiel - Politechnika Łódzka - 2013
-
Wpływ ekstraktów owocowych na własności użytkowe folii otrzymanych z żelatyny ze skór łososia
- Politechnika Gdańska - 2012
-
Wpływ ekstraktów owocowych na właściwości użytkowe folii skrobiowych
- Politechnika Gdańska - 2012
-
Opracowanie nowych metod typowania genetycznego bakterii opartych o ligację adaptorów oligonukleotydowych do fragmentów restrykcyjnych genomowego DNA i technik PCR, zastosowanie i ocena ich przydatności w badaniach epidemiologicznych
Karolina Stojowska - Politechnika Gdańska - 2012
-
Podatność na degradację w wodzie morskiej różnych odmian polimerowych materiałów opakowaniowych
Agnieszka Guzman-Sielicka - Politechnika Gdańska - 2012
-
Nowe metody oznaczania antyoksydantów i aktywności przeciwutleniającej oraz ich zastosowania do modernizacji produkcji oleju rzepakowego
Aleksandra Szydłowska-Czerniak - Uniwersytet Mikołaja Kopernika Wydział Chemiczny - 2011
-
Izolacja i charakterystyka plazmidów kryptycznych bakterii psychrotrofowych oraz możliwość ich wykorzystania do konstrukcji wektora wahadłowego
- Politechnika Gdańska - 2010
-
Badanie zmian składu fitokompleksu i właściwości przeciwutleniających aronii czarnoowocowej (Aronia melanocarpa (Michx.) Eliot) i wiciokrzewu sinego (Lonicera caerulea L.) pod wpływem przetwarzania
Anita Piasek - Politechnika Gdańska - 2010
-
Reakcje izotiocyjanianów z heterocyklicznymi aminami aromatycznymi i ich rola w inaktywacji kancerogenów w żywności
Anna Śmiechowska - Politechnika Gdańska - 2010
-
Antybakteryjne i barierowe modyfikacje materiałów celulozowych do żywności
Patrycja Sumińska - Akademia Rolnicza a w Szczecinie, Wydział Nauk o Żywności i Rybactwa - 2009
wyświetlono 1907 razy