CARBOHYDRATE RESEARCH - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

CARBOHYDRATE RESEARCH

ISSN:

0008-6215

eISSN:

1873-426X

Dyscypliny:

  • Inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria materiałowa (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria mechaniczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki medyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o kulturze fizycznej (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Weterynaria (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Nauki biologiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • Nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne
2020 70 MNiSW 2019
Punkty Ministerialne
Rok Punkty Lista
2020 70 MNiSW 2019
2019 70 MNiSW 2019
2018 25 A
2017 25 A
2016 25 A
2015 25 A
2014 25 A
2013 25 A
2012 25 A
2011 25 A
2010 32 A
2009 32 A
2008 32 A

Model czasopisma:

Hybrydowe

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore
2018 2.01
Punkty CiteScore
Rok Punkty
2018 2.01
2017 2.02
2016 2.03

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Polityka wydawnicza:

Pre-print
wersja autorska artykułu przed recenzją
Post-print
wersja autorska artykułu po recenzji

Tabela statusów SHERPA RoMEO

Tabela statusów SHERPA RoMEO
SHERPA RoMEO kolor Polityka archiwizacji
Zielony można archiwizować pre-printy i post-printy lub wersję wydawcy
Niebieski can archive post-prints
Żółty można archiwizować pre-printy
Biały nie można archiwizować żadnych materiałów
Szary brak danych

Filtry

wszystkich: 8

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

Katalog Czasopism

2017
2016
  • Biosynthetic and synthetic access to amino sugars.

    Amino sugars are important constituents of a number of biomacromolecules and products of mi crobial secondary metabolism, including antibiotics. For most of them, the amino group is located at the positions C1, C2 or C3 of the hexose or pentose ring. In biological systems, amino sugars are formed due to the catalytic activity of specific aminotransferases or amidotransferases by introducing an amino functionality derived from L-glutamate...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

2012
2009
2003
2002

wyświetlono 45 razy