CHEMIK nauka-technika-rynek - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

CHEMIK nauka-technika-rynek

ISSN:

0009-2886

Dyscypliny:

  • Inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne - aktualny rok
Rok Punkty Lista
Rok 2021 20 Lista ministerialna 2019
Punkty Ministerialne - lata ubiegłe
Rok Punkty Lista
2021 20 Lista ministerialna 2019
2020 20 Lista ministerialna 2019
2019 20 Lista ministerialna 2019
2018 8 B
2017 8 B
2016 8 B
2015 8 B
2014 5 B
2013 5 B
2012 8 B
2011 8 B
2010 9 B
2009 9 B
2008 9 B

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore - aktualny rok
Rok Punkty
Rok 2017 0.8
Punkty CiteScore - lata ubiegłe
Rok Punkty
2017 0.8
2016 0.5
2015 0.4
2014 0.2
2013 0.1
2012 0

Impact Factor:

brak danych

Filtry

wszystkich: 34

  • Kategoria
  • Rok

wyczyść wszystkie filtry niedostępne

Katalog Czasopism

Rok 2016
Rok 2013
  • Czy należy bać się E?

    W ciągu ostatnich lat nastąpił gwałtowny rozwój rynku żywnościowego. Producenci chcąc utrzymać się na rynku dopasowują się do nowych wymagań i rosnących potrzeb konsumenta. Duża konkurencja w branży żywnościowej zmusza wytwórców do ciągłego obniżania kosztów produkcji przy jednoczesnym zachowaniu atrakcyjności wyrobu. Obecnie można kupić niemal wszystko: kilka rodzajów chleba, masła, serów, wędlin i... czego tylko dusza zapragnie....

    Pełny tekst do pobrania w serwisie zewnętrznym

  • Magia oświetlenia

    Obecnie oświetlenie, oprócz funkcji praktycznej, spełnia również walory estetyczne: wpływa na atmosferę pomieszczenia i stanowi element dekoracji. Na rynku dostępny jest szeroki wachlarz lamp: od tradycyjnych świetlówek do żarówek halogenowych i nowoczesnych diod świecących LED.

    Pełny tekst do pobrania w serwisie zewnętrznym

Rok 2012
Rok 2010
Rok 2009
Rok 2007
  • Sztuczny sensor smaku a zmysł smaku

    Omówiono klasy smaku i działanie zmysłu smaku, który odgrywa ogromną rolę w ocenie jakości żywności metodami organoleptycznymi. Metody te nie są w pełni obiektywne, stąd poszukuje się sztucznego sensora smaku. Przedstawiono szereg rozwiązań prowadzących do opracowania sensora smaku na większą skalę. Omówiono wybrane potencjometryczne i woltamperometryczne sensory smaku, a także ich handlowe modele.

  • Sztuczny sensor smaku a zmysł smaku
    Publikacja

    Omówiono klasy smaku i działanie zmysłu smaku, który odgrywa ogromną rolę w ocenie jakości żywności metodami organoleptycznymi. Metody te nie są w pełni obiektywne, stąd poszukiwanie sztucznego sensora smaku. Przedstawiono szereg rozwiązań prowadzących do opracowania sensora smaku na większą skalę. Omówiono wybrane potencjometryczne i woltamperometryczne sensory smaku, a także ich handlowe modele.

wyświetlono 243 razy