EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

European food research and technology

ISSN: 1438-2377

Współczynnik Impact Factor

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Punkty Ministerialne

Punkty Ministerialne
Lista Rok Punkty
A 2017 30
A 2016 25
A 2015 25
A 2014 25
A 2013 30
A 2011 30
A 2008 32

Filtry

wszystkich: 8

  • Kategoria

  • Typ

  • Rok

Katalog Czasopism

2018

2016

2013

  • Antioxidant activities and bioactive components in some berries
    Publikacja

    - EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - 2013

    The objective of this study was to evaluate the antioxidant and binding effects of gooseberry, a less-stud-ied berry, and to compare with blueberry and cranberry in the model of interaction with human serum albumin (HSA). The relationship between the scavenging properties of dietary polyphenols of the selected berries and their affinities for HSA were investigated by fluorescence anal- ysis. In order to perform the extraction and...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

2012

2009

2008

  • Effect of transglutaminase and EDC on biodegradation of fish gelatin and gelatin-chitosan films

    Celem pracy było zbadanie podatności usieciowanych folii opakowaniowych z naturalnych polimerów na enzymatyczną hydrolizę. Niemodyfikowane folie żelatynowe były całkowicie hydrolizowane przez pepsynę i proteinazę N oraz w 60% przez pepsynę. Sieciowania przy użyciu transglutaminazy lub EDC zmiejszyło podatność folii na hydrolizę tylko przez pepsynę. Obecność chitozanu w dwuskładnikowych foliach modyfkownych EDC zmniejszyła stopień...

  • Nutritional properties of mussels Mytilus galloprovincialis
    Publikacja
    • H. Leontowicz
    • M. Leontowicz
    • J. Namieśnik
    • J. Drzewiecki
    • Y. Park
    • Z. Zachwieja
    • P. Zagrodzki
    • A. Gorinstein
    • S. Trakhtenberg
    • S. Gorinstein

    - EUROPEAN FOOD RESEARCH AND TECHNOLOGY - 2008

    Celem badań było oznaczenie jakości markerów oraz oszacowanie wpływu diety wzbogaconej w małże pochodzące z zanieczyszczonych i niezanieczyszczonych obszarów na wybrane markery metabolizmu białek i lipidów u szczurów, których pokarm zawierał różne dawki cholesterolu. Obszerny zakres przeprowadzonych testów w warunkach in vitro wykazał, że małże pochodzące z zanieczyszczonych terenów charakteryzują się wyższą zawartością białek,...

wyświetlono 63 razy