ISSN:
eISSN:
Dyscypliny:
- inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- inżynieria chemiczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- inżynieria materiałowa (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- biologia medyczna (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki o rodzinie (Dziedzina nauk o rodzinie)
- rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
- biotechnologia (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- nauki biologiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
Punkty Ministerialne: Pomoc
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
Rok 2024 | 100 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
2024 | 100 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
2023 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023 |
2022 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2021 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2020 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2019 | 100 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2018 | 30 | A |
2017 | 30 | A |
2016 | 25 | A |
2015 | 25 | A |
2014 | 25 | A |
2013 | 30 | A |
2012 | 25 | A |
2011 | 25 | A |
2010 | 27 | A |
Model czasopisma:
Punkty CiteScore:
Rok | Punkty |
---|---|
Rok 2023 | 5.5 |
Rok | Punkty |
---|---|
2023 | 5.5 |
2022 | 5.9 |
2021 | 5.3 |
2020 | 4.3 |
2019 | 3.8 |
2018 | 3.7 |
2017 | 3.7 |
2016 | 3.7 |
2015 | 3.2 |
2014 | 3.7 |
2013 | 3.8 |
2012 | 3.2 |
2011 | 2.8 |
Impact Factor:
Sherpa Romeo:
Prace opublikowane w tym czasopiśmie
Filtry
wszystkich: 7
Katalog Czasopism
Rok 2016
-
Comparison of oil yield and quality obtained by different extraction procedures from salmon (Salmo salar) processing byproducts
PublikacjaThe content and composition of lipids in different byproducts (skins, heads, and backbones) from mechanically processed farmed Atlantic salmon were determined and compared with that obtained from wild salmon. Three different procedures were used to establish the optimal conditions of oil extraction (at high temperature −95°C, “cold” extraction at temperature not exceeding 15°C and enzyme assisted with Alcalase). “Cold” extraction...
Rok 2013
-
The influence of the UV irradiation on degradation of virgin rapeseed oils
PublikacjaThis paper presents research which is a continuation of the investigations described earlier. The aim of these studies was to determine the influence of UV irradiation on flavor and the oxidative stability of different rapeseed oils varieties. For the purpose of this study, oil samples underwent accelerated deterioration for 4.5 h under a UV light test. In the obtained sample, characteristic values (peroxide (PV, 1.23–1.62 meq...
Rok 2012
-
Fruit seeds oils as a cosmetic emulsions component
PublikacjaThe fruit seeds are known to have a considerable amount of oil and their potential specialty as nutraceutical oil was suggested based on high level of unsaturated triacyglycerols (major fatty acids are linoleic, linolenic, oleic) and a high content of tocols (tocopherols and tocotrienols). In this study the possibility of application fruit seeds oils in W/O and O/W emulsion systems was investigated to find the influence of the...
-
The possibility of use by-products for synthesis of emulsifiers
PublikacjaIn the last years the interest in use of materials originated from natural sources, e.g. vegetables to produce attractive products still grows. According to that, also the synthesis of these products should be adequate to the green chemistry requirements. The typical example observed in recent years focuses on utlization of bioglycerol - the by - product of global biodiesel manufacturing. The still growing production of biodiesel...
-
Virgin rapeseed oils obtained from different rape varieties by cold pressed method - their characteristics, properties, and differences
PublikacjaCelem pracy było porównanie olejów uzyskanych z różnych odmian rzepaku. Oznaczono skład kwasów tłuszczowych, wartości liczb charakterystycznych (AcV, AnV, PV, TOTOX), zawartość karotenów, tokoferoli, chlorofili, polifenoli, metali (żelazo i miedź). Oznaczono stabilność oksydatywną olejów tłoczonych na zimno. Oznaczono skład frakcji lotnej i przeprowadzono analizy sensoryczne.
Rok 2010
-
Photoinduced and thermal oxidation of rapeseed and sunflower oils
PublikacjaCelem prezentowanych badań było porównanie stabilności oksydatywnej olejów rzepakowych i słonecznikowych. Na etapie przyspieszania utleniania zastosowano promieniowanie UV. Po naświetlaniu lotne produkty utlenienia były izolowane z fazy nadpowierzchniowej przy pomocy mikroekstrakcji do fazy stacjonarnej HS-SPME(włókno DVB/CAR/PDMS) i oznaczane z zastosowaniem chromatografii gazowej z detektorem płomieniowo-jonizacyjnym (GC/FID)....
Rok 2009
-
Influence of cabbage juices on oxidative changes of rapeseed oil and lard
PublikacjaCelem badań było określenie wpływu soków wyizolowanych z kapusty surowej i kiszonej na przemiany oksydatywne i termooksydatywne tłuszczów roślinnych (na przykładzie oleju rzepakowego podwójnie ulepszonego) i zwierzęcych (na przykładzie smalcu). Tłuszcze te ogrzewano w temperaturze 100 0C z sokami z kapusty w układzie modelowym przez 6 godzin, pobierając co 1,5 godz. próbki do badań.Po procesie ogrzewania tłuszczów w obecnosci soków...
wyświetlono 1105 razy