FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Food and chemical toxicology

SHERPA RoMEO status:

Zielony Pomoc
Pre-print
wersja autorska artykułu przed recenzją
Post-print
wersja autorska artykułu po recenzji

Tabela statusów SHERPA RoMEO

Tabela statusów SHERPA RoMEO
SHERPA RoMEO kolor Polityka archiwizacji
Zielony można archiwizować pre-printy i post-printy lub wersję wydawcy
Niebieski can archive post-prints
Żółty można archiwizować pre-printy
Biały nie można archiwizować żadnych materiałów
Szary brak danych

ISSN: 0278-6915

Współczynnik Impact Factor

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Punkty Ministerialne

Punkty Ministerialne
Lista Rok Punkty
A 2017 40
A 2016 40
A 2015 35
A 2014 35
A 2013 35
A 2011 35
A 2008 32

Filtry

wszystkich: 3

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

Katalog Czasopism

2015
2012
2007
  • The bioactivity of processed garlic (Allium sativum L.) as shown in vitro and in vivo studies on rats
    Publikacja
    • Z. Jastrzębski
    • H. Leontowicz
    • M. Leontowicz
    • J. Namieśnik
    • Z. Zachwieja
    • H. Barton
    • E. Pawelzik
    • P. Arancibia-Avila
    • F. Toledo
    • S. Gorinstein

    - FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY - 2007

    Czosnek w trakcie procesu obróbki traci znaczną część swojej bioaktywności. Właściwości przeciwutleniające zmierzone metodą FRAP i DPPH stwierdzono na najwyższym poziomie w przypadku czosnku surowego oraz po krótkim okresie gotowania. Badania na szczurach poddanych diecie z dodatkiem krótkogotowanego czosnku potwierdziły, że proces ten nie zaburza właściwości przeciwutleniających surowego czosnku. U zwierząt stwierdzono poprawę...

wyświetlono 37 razy