FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY

ISSN:

0278-6915

eISSN:

1873-6351

Dyscypliny:

  • Biologia medyczna (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Biotechnologia (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • Nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne - aktualny rok
Rok Punkty Lista
Rok 2024 100 Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024
Punkty Ministerialne - lata ubiegłe
Rok Punkty Lista
2024 100 Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024
2023 100 Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023
2022 100 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2021 100 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2020 100 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2019 100 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2018 40 A
2017 40 A
2016 40 A
2015 35 A
2014 35 A
2013 35 A
2012 35 A
2011 35 A
2010 32 A

Model czasopisma:

Hybrydowe

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore - aktualny rok
Rok Punkty
Rok 2022 11.2
Punkty CiteScore - lata ubiegłe
Rok Punkty
2022 11.2
2021 10.2
2020 8.6
2019 6.7
2018 5.9
2017 6.9
2016 8.6
2015 7.1
2014 5.4
2013 5.2
2012 5.2
2011 5.3

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Filtry

wszystkich: 7

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Czasopism

Rok 2023
Rok 2015
Rok 2012
Rok 2008
Rok 2007
  • The bioactivity of processed garlic (Allium sativum L.) as shown in vitro and in vivo studies on rats
    Publikacja
    • Z. Jastrzębski
    • H. Leontowicz
    • M. Leontowicz
    • J. Namieśnik
    • Z. Zachwieja
    • H. Barton
    • E. Pawelzik
    • P. Arancibia-Avila
    • F. Toledo
    • S. Gorinstein

    - FOOD AND CHEMICAL TOXICOLOGY - Rok 2007

    Czosnek w trakcie procesu obróbki traci znaczną część swojej bioaktywności. Właściwości przeciwutleniające zmierzone metodą FRAP i DPPH stwierdzono na najwyższym poziomie w przypadku czosnku surowego oraz po krótkim okresie gotowania. Badania na szczurach poddanych diecie z dodatkiem krótkogotowanego czosnku potwierdziły, że proces ten nie zaburza właściwości przeciwutleniających surowego czosnku. U zwierząt stwierdzono poprawę...

Rok 2004

wyświetlono 676 razy