FOOD CHEMISTRY - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Food chemistry

SHERPA RoMEO status:

Zielony Pomoc
Pre-print
wersja autorska artykułu przed recenzją
Post-print
wersja autorska artykułu po recenzji

Tabela statusów SHERPA RoMEO

Tabela statusów SHERPA RoMEO
SHERPA RoMEO kolor Polityka archiwizacji
Zielony można archiwizować pre-printy i post-printy lub wersję wydawcy
Niebieski can archive post-prints
Żółty można archiwizować pre-printy
Biały nie można archiwizować żadnych materiałów
Szary brak danych

ISSN: 0308-8146

Współczynnik Impact Factor

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

Punkty Ministerialne

Punkty Ministerialne
Lista Rok Punkty
A 2017 40
A 2016 40
A 2015 40
A 2014 40
A 2013 40
A 2011 45
A 2008 32

Filtry

wszystkich: 34

  • Kategoria
  • Rok
  • Opcje

Katalog Czasopism

2019
2018
  • Antioxidant properties of ferrous flavanol mixtures
    Publikacja

    Interaction of metal, especially iron ions with flavanols is considered as an important feature of these compounds and is believed to contribute to their both antioxidant and prooxidant properties. The aim of this study was to examine how Fe2+ binding to form a 4:1 (flavanol:Fe2+) mixtures affects the antioxidant properties of flavanols. ABTS∗ scavenging, protection against fluorescence bleaching induced by AAPH and hypochlorite,...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

  • Electronic noses in classification and quality control of edible oils: A review

    The growing demand for wholesome and nutritious food leads to intensification of production, which in turn can have a detrimental effect on quality and well-being of consumers. For that reason, it is important to develop novel methods of food control which would be characterized by a short time of analysis, adequate sensitivity and relatively low cost. One such technique involves the use of multi-sensory devices called electronic...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

  • Influence of different cultivation systems on bioactivity of asparagus
    Publikacja
    • Y. Ku
    • D. Kang
    • C. Lee
    • S. Lee
    • C. Ryu
    • D. Kim
    • M. Polovka
    • J. Namieśnik
    • S. Gorinstein

    - FOOD CHEMISTRY - 2018

    Evaluation of functional and bioactive compounds of Asparagus officinalis L. growing in conventional and organic greenhouse and conventional open –field farming was the aim of this research. Polyphenols in cladodes grown conventionally were higher than organic. Flavonoids and carotenoids were the highest in cladodes in open field. Organic spears were richer in total phenolics (+6.9% and +19.1%) and flavonoids (+4.7% and 16.8%)...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

2017
2014
2013
2012
2011
  • A headspace solid-phase microextraction method development and itsapplication in the determination of volatiles in honeys by gas chromatography
    Publikacja

    The first part of the paper presents the detailed optimisation of all steps of the determination procedureof volatiles from Polish honeys by headspace solid-phase microextraction (HS-SPME) as the sample preparationmethod and gas chromatography/mass spectrometry (GC-MS) as the method of final determination.The methodology of semi-quantative analysis allowed the isolation and identification of volatile fractioncompounds from popular...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

  • Determination of pesticide residues in food matrices using the QuEChERSmethodology
    Publikacja

    - FOOD CHEMISTRY - 2011

    Oznaczanie pozostałości pestycydów w próbkach żywności jest ogromnym wyzwaniem głównie z powodu dużych ilości substancji przeszkadzających, które podlegają ekstrakcji razem z analitami i najczęściej wywierają negatywny wpływ na tok analizy. Z drugiej strony, zapewnienie "bezpieczeństwa żywności" wymaga monitorowania w niej pozostałości pestycydów. W artykule przedstawiono nowe podejście do oznaczania pozostałości pestycydów w próbkach...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

  • Synthesis and characterisation of starch cuprate
    Publikacja

    The cupration of granular potato starch with ammonium tetrachlorocuprate(II) was performed by a 20 min lasting microwave-assisted process and by 40 min convectional heating. In both cases the degree of esterification (DE) did not exceed 0.0064. A higher dose of cuprate had a positive effect on DE, regardless of whether the microwave irradiation or the convectional heating was applied, and on the thermal stability of the starch...

    Pełny tekst w portalu

2010
2008
2007
2006
2003
2002

wyświetlono 126 razy