FOOD CONTROL - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

FOOD CONTROL

ISSN:

0956-7135

eISSN:

1873-7129

Dyscypliny:

  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki leśne (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Weterynaria (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne - aktualny rok
Rok Punkty Lista
2021 140 MNiSW 2019
Punkty Ministerialne - lata ubiegłe
Rok Punkty Lista
2021 140 MNiSW 2019
2020 140 MNiSW 2019
2019 140 MNiSW 2019
2018 40 A
2017 40 A
2016 40 A
2015 35 A
2014 35 A
2013 35 A
2012 35 A
2011 35 A
2010 32 A
2009 32 A
2008 32 A

Model czasopisma:

Hybrydowy - umowa transformacyjna

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore - aktualny rok
Rok Punkty
2019 8.4
Punkty CiteScore - lata ubiegłe
Rok Punkty
2019 8.4
2018 7.5
2017 7
2016 6.7
2015 6
2014 4.9
2013 4.5
2012 4.3
2011 4.3

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Filtry

wszystkich: 11

  • Kategoria
  • Rok

Katalog Czasopism

2021
2019
2018
2016
2013
2012
  • The influence of different time duration of thermal processing on berries quality
    Publikacja
    • P. Arancibia-Avila
    • J. Namieśnik
    • F. Toledo
    • E. Werner
    • A. Martinez-Ayala
    • N. Rocha-Guzman
    • J. Gallegos-Infante
    • S. Gorinstein

    - FOOD CONTROL - 2012

    Oznaczano zawartość związków bioaktywnych (polifenole, flawonoidy, taniny, antocyjany i kwas askorbinowy) oraz poziom aktywności przeciwutleniającej próbek ekstraktów (wodnych, heksanowych i acetonowych) uzyskanych z różnych gatunków owoców jagodowych. Do pomiaru poziomu aktywności przeciwutleniającej wykorzystano takie testy jak ABTS, DPPH, FRAP i CUPRAC. Zbadano wpływ czasu trwania procesu obróbki termicznej na zawartość bioaktywnych...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

  • The influence of different time durations of thermal processing on berries quality
    Publikacja
    • P. Arancibia-Avila
    • J. Namieśnik
    • F. Toledo
    • E. Werner
    • A. Martinez-Ayala
    • N. Rocha-Guzman
    • J. Gallegos-Infante
    • S. Gorinstein

    - FOOD CONTROL - 2012

    Bioactive compounds (polyphenols, flavonoids, flavanols, tannins, anthocyanins and ascorbic acid) and the level of antioxidant activity by ABTS, DPPH, FRAP and CUPRAC of water, acetone and hexane extracts of Chilean 'Murtilla' (Ugni molinae Turcz) and 'Myrteola' berries (Myrtaceae, Myrteola nummularia (Poiret) Berg.), Chilean and Polish blueberries (Vaccinium corymbosum), Chilean raspberries (Rubus idaeus), and Polish black chokeberry...

    Pełny tekst w serwisie zewnętrznym

2011
2009

wyświetlono 258 razy