ISSN:
eISSN:
Dyscypliny:
- inżynieria środowiska, górnictwo i energetyka (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
- biologia medyczna (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki medyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
- rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
- zootechnika i rybactwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- biotechnologia (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
Punkty Ministerialne: Pomoc
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
Rok 2024 | 40 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
2024 | 40 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
2023 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023 |
2022 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2021 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2020 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2019 | 40 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2018 | 25 | A |
2017 | 25 | A |
2016 | 20 | A |
2015 | 20 | A |
2014 | 25 | A |
2013 | 25 | A |
2012 | 25 | A |
2011 | 25 | A |
2010 | 27 | A |
Model czasopisma:
Punkty CiteScore:
Rok | Punkty |
---|---|
Rok 2023 | 3.1 |
Rok | Punkty |
---|---|
2023 | 3.1 |
2022 | 3.3 |
2021 | 3.1 |
2020 | 2.7 |
2019 | 2 |
2018 | 1.9 |
2017 | 1.7 |
2016 | 1.7 |
2015 | 1.9 |
2014 | 2 |
2013 | 2.3 |
2012 | 2.1 |
2011 | 2.1 |
Impact Factor:
Sherpa Romeo:
Prace opublikowane w tym czasopiśmie
Filtry
wszystkich: 11
Katalog Czasopism
Rok 2017
-
Dynamic Headspace Sampling as an Initial Step for Sample Preparation in Chromatographic Analysis
PublikacjaThis work represents a brief summary of the use of dynamic headspace (DHS) as a technique for sample preparation in chromatographic analysis. Despite numerous developments in the area of analyte isolation and enrichment, DHS remains one of the fundamental methods used with GC. In our opinion, interest in this technique will not diminish significantly because it conforms to stipulations of green analytical chemistry. Moreover, DHS...
-
Evaluation of Gas Chromatography Stationary Phases Based on Morpholinium Ionic Liquids by McReynolds Constants and Activity Coefficients at Infinite Dilution
PublikacjaIn this work, four ionic liquids (ILs) based on the N-alkyl-N-methylmorpholinium cation ([Mor1,R], in which R = 2, 4, 8, or 10) and bis (trifluoromethanesulfonyl)imide anion were synthesized. Using GLC, a number of parameters describing the sorption properties of the investigated ILs were determined. The values of Kovats indices, McReynolds constants, and activity coefficients at infinite dilution were the basis for the evaluation...
-
The Thin-Layer Microchromatography (μTLC) and TLC–FID Technique as a New Methodology in the Study of Lubricating Oils
PublikacjaThis paper concerns the possibility of using TLC coupled with a flame ionization detector (FID) and micro-TLC (μTLC) as precursors for microfluidized devices of analytical techniques to identify and determine the presence and content of the petroleum/vegetable oil base in the lubricating oils applied in cutting devices (chainsaws). This research is related to the problem of ensuring, in compliance with the requirements of environmental...
Rok 2016
-
Effect of Water Content in Extraction Mixture on the Pressurized Liquid Extraction Efficiency—Stability of Quercetin 4′-Glucoside During Extraction from Onions
Publikacja -
Impact of Cultivation Conditions, Ethylene Treatment, and Postharvest Storage on Selected Quality and Bioactivity Parameters of Kiwifruit “Hayward” Evaluated by Analytical and Chemometric Methods
PublikacjaOrganic, semiorganic, and conventional “Hayward” kiwifruits, treated with ethylene for 24 h and stored during 10 days, were assessed by UV spectrometry, fluorometry, and chemometrical analysis for changes in selected characteristics of quality (firmness, dry matter and soluble solid contents, pH, and acidity) and bioactivity (concentration of polyphenols via Folin-Ciocalteu and p-hydroxybenzoic acid assays). All of the monitored...
Rok 2015
-
A Comparative Quantitative Structure-Retention Relationships Study for Lipophilicity Determination of Compounds with a Phenanthrene Skeleton on Cyano-, Reversed Phase-, and Normal Phase-Thin Layer Chromatography Stationary Phases
Publikacja -
Chlorogenic Acid Stability in Pressurized Liquid Extraction Conditions
Publikacja
Rok 2014
Rok 2010
-
Determination of PAHs, PCBs, minerals, trace elements and fatty acids in Rapana thomasiana as an indication of pollution
PublikacjaW trakcie badań wykorzystano różne metodyki analityczne do oznaczania zawartości szerokiego spektrum składników (anality z grupy WWA i PCB), metali ciężkich i innych pierwiastków oraz kwasów tłuszczowych w próbkach tkanek miękkich mięczaków morskich pochodzących z miejsc o różnym poziomie antropopresji (obszary zanieczyszczone i niezanieczyszczone w bułgarskiej strefie przybrzeżnej Morza Czarnego).Analiza statystyczna uzyskanych...
-
Rapid method for the determination of organochlorine pesticides and PCBs in fish muscle samples by microwave-assisted extraction and analysis of extracts by GC-ECD
PublikacjaA procedure for the multiresidue determination of organochlorine pesticides and polychlorinated biphenyls in fish muscle samples has been developed. The method is based on the microwave-assisted extraction (MAE) of food samples from an acetonitrile-water (95 + 5, v/v) mixture followed by SPE cleanup of the extracts and analysis by GC with an electron capture detector. MAE operational parameters, such as the extraction solvent,...
Rok 2009
-
Determination of Nine Intense Sweeteners in Foodstuffs by High-Performance Liquid Chromatography and Evaporative Light-Scattering Detection: Interlaboratory Study
PublikacjaW pracy przedstawiono wyniki badań międzylaboratoryjnych, opracowanej wcześniej metody jednoczesnego oznaczania dziewięciu słodzików o wysokiej mocy w produktach żywnościowych. W badaniach wzięło udział siedem laboratoriów (Belgia, Niemcy, Portugalia). W rezultacie dowiedziono, iż opracowana metoda umożliwia uzyskanie dokładnych, powtarzalnych i odtwarzalnych wyników analiz dla wszystkich badanych słodzików i typów żywności.
wyświetlono 853 razy