NUTRITION RESEARCH - Czasopismo - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

NUTRITION RESEARCH

ISSN:

0271-5317

Dyscypliny:

  • Inżynieria biomedyczna (Dziedzina nauk inżynieryjno-technicznych)
  • Biologia medyczna (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki farmaceutyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki medyczne (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o zdrowiu (Dziedzina nauk medycznych i nauk o zdrowiu)
  • Nauki o rodzinie (Dziedzina nauk o rodzinie)
  • Technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
  • Biotechnologia (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
  • Nauki biologiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)

Punkty Ministerialne: Pomoc

Punkty Ministerialne - aktualny rok
Rok Punkty Lista
Rok 2024 70 Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024
Punkty Ministerialne - lata ubiegłe
Rok Punkty Lista
2024 70 Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024
2023 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023
2022 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2021 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2020 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2019 70 Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022)
2018 25 A
2017 25 A
2016 25 A
2015 25 A
2014 25 A
2013 20 A
2012 20 A
2011 20 A
2010 20 A

Model czasopisma:

Hybrydowe

Punkty CiteScore:

Punkty CiteScore - aktualny rok
Rok Punkty
Rok 2022 6.7
Punkty CiteScore - lata ubiegłe
Rok Punkty
2022 6.7
2021 6.1
2020 5
2019 5.1
2018 4.7
2017 5
2016 4.6
2015 4.8
2014 4.5
2013 4.2
2012 3.7
2011 3.7

Impact Factor:

Zaloguj się aby zobaczyć Współczynnik Impact Factor dla tego czasopisma

Filtry

wszystkich: 3

  • Kategoria
  • Rok

wyczyść Filtry wybranego katalogu niedostępne

Katalog Czasopism

Rok 2015
  • Rapana venosa consumption improves the lipid profiles and antioxidant capacities in serum of rats fed an atherogenic diet
    Publikacja
    • M. Leontowicz
    • H. Leontowicz
    • J. Namieśnik
    • R. Apak
    • D. Barasch
    • A. Nemirovski
    • S. Moncheva
    • I. Goshev
    • S. Trakhtenberg
    • S. Gorinstein

    - NUTRITION RESEARCH - Rok 2015

    In the recent years, the consumption of seafood has increased. There are no results on the studies of Rapana venosa (Rv) as a supplementation to the diets. We hypothesized that Rv would increase antioxidant capacity and reduce blood lipids, based on the composition of bioactive compounds and fatty acids. Therefore, the aim of this investigation was to evaluate in vitro and in vivo actions of Rv from contaminated (C) and non-C (NC)...

    Pełny tekst do pobrania w serwisie zewnętrznym

Rok 2011
Rok 2006
  • Supplementation of garlic lowers lipids and increases antioxidant capacity in plasma of rats
    Publikacja
    • S. Gorinstein
    • M. Leontowicz
    • H. Leontowicz
    • K. Najman
    • J. Namieśnik
    • Y. Park
    • S. Jung
    • S. Kang

    - NUTRITION RESEARCH - Rok 2006

    Zbadano bioaktywność surowego i gotowanego czosnku (Allium sativium L.). Stwierdzono, że gotowanie czosnku w temperaturze 100 °C przez 20 minut nie wpływa na jego bioaktywność.Samcom szczurów (z badanej populacji) podzielonym losowo na 10 grup, podawano żywność z różnym dodatkiem czosnku. Natomiast grupa kontrolna była karmiona dietą podstawową złożoną ze skrobi pszenicznej, oleju sojowego, celulozy, minerałów i mieszaniny witamin....

wyświetlono 255 razy