Food Industry
ISSN:
eISSN:
Wydawca:
Dyscypliny:
- rolnictwo i ogrodnictwo (Dziedzina nauk rolniczych)
- technologia żywności i żywienia (Dziedzina nauk rolniczych)
Punkty Ministerialne: Pomoc
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
Rok 2024 | 20 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
Rok | Punkty | Lista |
---|---|---|
2024 | 20 | Ministerialna lista czasopism punktowanych 2024 |
2023 | 20 | Lista ministerialna czasopism punktowanych 2023 |
2022 | 20 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2021 | 20 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2020 | 20 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2019 | 20 | Lista ministerialna czasopism punktowanych (2019-2022) |
2018 | 12 | B |
2017 | 12 | B |
2016 | 12 | B |
2015 | 12 | B |
2014 | 5 | B |
2013 | 5 | B |
2012 | 6 | B |
2011 | 6 | B |
2010 | 6 | B |
Model czasopisma:
Impact Factor:
Polityka wydawnicza:
- Licencja
- COPYRIGHT
- Informacja o polityce wydawniczej
- brak danych
- Informacja o warunkach samoarchiwizacji
- Brak
- Czy czasopismo pozwala na samoarchiwizację
- Nie
- Informacje o polityce dot. danych badawczych
- brak danych
- Embargo w miesiącach
- brak embargo
Prace opublikowane w tym czasopiśmie
Filtry
wszystkich: 13
Katalog Czasopism
Rok 2021
-
Edward Kajdański - wspomnienie
PublikacjaPrzedstawiono pokrótce życiorys i dokonania Edwarda Kajdańskiego, absolwenta Wydziału Technologii Maszyn Politechniki Gdańskiej z roku 1960. Edward Kajdański był dyplomatą, wybitnym znawcą historii, medycyny i sztuki Chin oraz autorem wielu fascynujących książek. Przez kilka lat po studiach pracował również w kilku zakładach przemysłu spożywczego w trójmieście. Zmarł 10 września 2020 roku w Gdańsku.
Rok 2020
-
Mleko i produkty mleczne jako potencjalne źródło enterotoksyn gronkowcowych
Publikacja -
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Publikacja
Rok 2018
-
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Publikacja -
Wykorzystanie magazynu chłodu w kompaktowej komorze przechowalniczej
PublikacjaNiniejszy artykuł został poświęcony możliwości wykorzystania pasywnych systemów chłodzenia w mobilnych komorach przechowalniczych. Dokonano przeglądu rozwiązań dostępnych na rynku komór termicznych wraz z wykorzystywanymi w nich technologiami chłodzenia. Przeprowadzono analizę możliwych do zastosowania nośników chłodu w systemach pasywnego chłodzenia. Wykazano, iż oprócz popularnych na rynku materiałów zmiennofazowych (PCM – ang....
Rok 2017
-
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Publikacja -
Produkty prozdrowotne zawierające bioaktywne składniki soku z ziemniaka
Publikacja -
Raki słodkowodne w Polsce potencjał surowcowy, wartości odżywcze, aspekty technologiczne
Publikacja -
Ryby jako źródło narażenia człowieka na rtęć
Publikacja -
Tradycyjna lodownia – ekoenergetyczny magazyn żywności
PublikacjaW artykule omówiono konstrukcję oraz zasadę działania naturalnych przechowalni żywności, tzw. lodowni. Przedstawiono kilka przykładów takich konstrukcji wraz z opisem ich budowy. Na przykładzie jednego rozwiązania szczegółowo opisano zasadę działania procesów zachodzących wewnątrz przechowalni. Podkreślono neutralność tego typu budowli wobec środowiska. Przedstawiono zalety i wady analizowanego rozwiązania na tle sprężarkowych...
Rok 2016
-
Nowe czynniki chłodnicze i zmiany w instalacjach chłodniczych. Cz.3
PublikacjaArtykuł jest kontynuacją tematyki przedstawionej w części pierwszej (nr 9 -2015) oraz części drugiej (nr 10-2015). Autorzy nawiązują do konsekwencji jakie niosą ze sobą ograniczenia stosowania syntetycznych czynników chłodniczych z grupy CFC i HFC. W artykule przedstawiono analizę wpływu rodzaju czynnika chłodniczego na efektywność sprężarkowego układu chłodzenia przeznaczonego do współpracy z komorą chłodniczą do przechowywania...
Rok 2015
-
Nowe czynniki chłodnicze i zmiany w instalacjach chłodniczych. Cz. 1
PublikacjaArtykuł zawiera rozważania na temat przewidywanych zmian w zakresie konstrukcji i technologii nowych urządzeń chłodniczych. Autorzy opisali najważniejsze zmiany legislacyjne, które doprowadziły do wycofania lub są w trakcie wycofywania znanych czynników syntetycznych z grupy HCFC i HFC oraz zastępowania ich czynnikami naturalnymi i nowymi substancjami z grupy HFO. W pierwszej części artykułu zawarto rozważania na temat możliwości...
-
Nowe czynniki chłodnicze i zmiany w instalacjach chłodniczych. Cz.2
PublikacjaW drugiej części artykułu kontynuowany jest temat związany z ograniczeniami stosowania syntetycznych czynników chłodniczych. W części pierwszej przedstawiono tendencje do zastępowania wycofywanych substancji czynnikami naturalnymi. Niniejszy artykuł traktuje natomiast o możliwości wykorzystywania nowych, syntetycznych czynników z grupy HFO, będących substancjami bezpiecznymi dla środowiska naturalnego, w kontekście ich wpływu na...
wyświetlono 1216 razy