Opis
Rheological characteristics of connective tissue protein solutions were made on the basis of viscosity measurement using a Brookfield viscometer using LV SC4 - 27 spindles and shear rate of 85 s-1 (Fig. 1). Solutions of protein hydrolysates with a concentration of 2% in 0.5M acetic acid were prepared.
The data allowed to characterize the used protein hydrolysates and evaluate their functional parameters as substances modifying rheologies of food products stored in refrigerated conditions.
![Ilustracja publikacji](https://cdn.mostwiedzy.pl/thumbor/0KSIHPNCg3mxYwRxOiqPQnUmH9Y=/fit-in/615x0/d9/90/61/73/0_202006051059164274101_FME/lepkosc.png)
Fig.1. Brokfield rotational viscometer - model DV-III +.
Plik z danymi badawczymi
1.xlsx
7.9 kB,
S3 ETag
ec580c01d95eb556591abbba82a9eeb1-1,
pobrań: 56
Hash pliku liczony jest ze wzoru
Przykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
hexmd5(md5(part1)+md5(part2)+...)-{parts_count}
gdzie pojedyncza część pliku jest wielkości 512 MBPrzykładowy skrypt do wyliczenia:
https://github.com/antespi/s3md5
Informacje szczegółowe o pliku
- Licencja:
-
otwiera się w nowej karcie
CC BY-NC-SAUżycie niekomercyjne - Na tych samych warunkach - Dane surowe:
- Dane zawarte w datasecie nie zostały w żaden sposób przetworzone.
- Oprogramowanie:
- excel
Informacje szczegółowe
- Rok publikacji:
- 2020
- Data zatwierdzenia:
- 2020-12-17
- Język danych badawczych:
- angielski
- Dyscypliny:
-
- nauki chemiczne (Dziedzina nauk ścisłych i przyrodniczych)
- DOI:
- Identyfikator DOI 10.34808/qwys-4k62 otwiera się w nowej karcie
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
Słowa kluczowe
Cytuj jako
Autorzy
wyświetlono 147 razy