Odzysk wartosciowych produktów w procesie fermentacji odpadów spożywczych - intensyfikacja procesu i modelowanie - Projekt - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Odzysk wartosciowych produktów w procesie fermentacji odpadów spożywczych - intensyfikacja procesu i modelowanie

Projekt składa się z trzech zadań. (1) Intensyfikacja obróbki wstępnej w celu zwiększenia solubilizacji i hydrolizy odpadów spożywczych poprzez zastosowanie sonokawitacji i wstępnej obróbki hydrotermalnej. (2) Biostymulacja w celu zbadania stymulującego mechanizmu fermentacji i jej intensyfikację w wyniku sonokawitacji i obróbki hydrotermalnej, zbadania przemian węgla i azotu podczas fermentacji odpadów spożywczych. (3) Modelowanie w celu opracowania modelu symulacyjnego łączącego następujące procesy obróbki wstępnej (termiczna / dezintegracja) oraz fermentacji substratu.

Informacje szczegółowe

Akronim projektu:
REVAMP
Program finansujący:
SHENG konkurs na polsko-chińskie projekty badawcze
Instytucja:
Narodowe Centrum Nauki (NCN) (National Science Centre)
Porozumienie:
UMO-2021/40/Q/ST8/00124 z dnia 2022-03-01
Okres realizacji:
2022-03-01 - 2025-02-28
Kierownik projektu:
prof. dr hab. inż. Jacek Mąkinia
Realizowany w:
Katedra Inżynierii Sanitarnej
Instytucje zewnętrzne
biorące udział w projekcie:
  • Donghua University (Chiny)
Wartość projektu:
999 910.00 PLN
Typ zgłoszenia:
Międzynarodowy Program Badawczy
Pochodzenie:
Projekt zagraniczny/międzynarodowy
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 49 razy