Abstrakt
W opracowaniu omówiono aktualne trendy dotyczące certyfikacji systemu zarządzania jakością w sektorze rolno-spożywczym. Na podstawie danych uzyskanych z dużej, renomowanej jednostki certyfikującej przedstawiono analizę porównawczą dotyczącą liczby wydanych certyfikatów dla ogólnych systemów zarządzania oraz dla systemów branżowych dedykowanych sektorowi rolno-spożywczemu w odniesieniu do przedsiębiorstw różnych wielkości.
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja monograficzna
- Typ:
- rozdział, artykuł w książce - dziele zbiorowym /podręczniku o zasięgu krajowym
- Tytuł wydania:
- W : JAKOŚĆ JAKO CZYNNIK SUKCESU W NOWEJ GOSPODARCE strony 213 - 220
- Język:
- polski
- Rok wydania:
- 2014
- Opis bibliograficzny:
- Grudowski P., Brodnicka E.: Aktualne trendy w zakresie certyfikacji normatywnych systemów zarządzania w branży spożywczej // W : JAKOŚĆ JAKO CZYNNIK SUKCESU W NOWEJ GOSPODARCE/ ed. E. SKRZYPEK LUBLIN: KATEDRA ZARZĄDZANIA JAKOŚCIĄ I WIEDZĄ WYDZIAŁ EKONOMICZNY UNIWERSYTET MARII CURIE-SKŁODOWSKIEJ W LUBLINIE, 2014, s.213-220
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 189 razy