An analytical hierarchy process for selection of the optimal procedure for resveratrol determination in wine samples - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

An analytical hierarchy process for selection of the optimal procedure for resveratrol determination in wine samples

Abstrakt

The study shows the application of analytical hierarchy process (AHP) in ranking the analytical procedures, that are applied for resveratrol determination in wine samples. 19 different analytical methodologies are described by metrological, economic and environmental criteria, that are further divided into 10 subcriteria. Before AHP application, the amount of input data is decreased with cluster analysis. The first run of AHP is aimed to rank the clustered analytical procedures, while the second analysis is performed to select the best procedure from the cluster with the highest rank obtained in the first AHP run. The procedure based on a direct sample injection to high performance liquid chromatography with UV detection is the most beneficial one. AHP is excellent tool for the assessment and the selection of the most appropriate analytical procedure from several available. The choice of MCDA method is dictated by the fact, that so far, no examples of the usage of a given method for the selection of the optimal analytical procedure have been found in the literature.

Cytowania

  • 1 7

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 2 0

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pobierz publikację
pobrano 107 razy
Wersja publikacji
Accepted albo Published Version
Licencja
Creative Commons: CC-BY-NC-ND otwiera się w nowej karcie

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie wyróżnionym w JCR
Opublikowano w:
MICROCHEMICAL JOURNAL nr 142, strony 126 - 134,
ISSN: 0026-265X
Język:
angielski
Rok wydania:
2018
Opis bibliograficzny:
Fabjanowicz M., Bystrzanowska M., Namieśnik J., Tobiszewski M., Płotka-Wasylka J.: An analytical hierarchy process for selection of the optimal procedure for resveratrol determination in wine samples// MICROCHEMICAL JOURNAL. -Vol. 142, (2018), s.126-134
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.microc.2018.06.028
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 191 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi