Abstrakt
In the paper are presented the results using the authors own model to predict heat transfer coefficient during flow boiling. The model has been tested against a large selection of experimental data to investigate the sensitivity of the in-house developed model. In the work are presented the results of calculations obtained using the semi-empirical model on selected experimental flow boiling data of the refrigerants: R134a, R1234yf, R600a, R290, NH3, CO2, R236fa, R245fa, R152a, and HFE7000. In the present study, particular attention was focused on the influence of reduced pressure on the predictions of the theoretical model. The main purpose of this paper is to show the effect of the reduced pressure on the predictions of heat transfer during flow boiling.
Cytowania
-
1
CrossRef
-
0
Web of Science
-
3
Scopus
Autorzy (2)
Cytuj jako
Pełna treść
- Wersja publikacji
- Accepted albo Published Version
- Licencja
- otwiera się w nowej karcie
Słowa kluczowe
Informacje szczegółowe
- Kategoria:
- Publikacja w czasopiśmie
- Typ:
- artykuły w czasopismach
- Opublikowano w:
-
Thermal Science
nr 23,
strony 1261 - 1272,
ISSN: 0354-9836 - Język:
- angielski
- Rok wydania:
- 2019
- Opis bibliograficzny:
- Jakubowska B., Mikielewicz D.: An improved method for flow boiling heat transfer with account of the reduced pressure effect// Thermal Science -Vol. 23,iss. Supp. 4 (2019), s.1261-1272
- DOI:
- Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.2298/tsci19s4261j
- Źródła finansowania:
-
- Projekt Wymiana ciepła i opory przepływu podczas wrzenia w minikanałach nowych czynników chłodniczych przy parametrach bliskich termodynamicznemu punktowi krytycznemu
- Działalność statutowa/subwencja
- Weryfikacja:
- Politechnika Gdańska
wyświetlono 228 razy