Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits

Abstrakt

W pracy porównano właściwości przeciwutleniające i profil białek owoców kiwi poddanych działaniu etylenu i powietrza. Wysokie współczynniki korelacji między całkowitą zawartością fenoli i właściwościami przeciwutleniającymi uzyskano dla trzech metod określania właściwości przeciwutleniających: ABTS, TEAC i CUPRAC. W paśmie białek owoców kiwi rozdzielonych za pomocą elektroforezy stwierdzono różnice w paśmie siarczanu dodecylu sodu w próbkach poddawanych przez kilka dni działaniu etylenu i powietrza. Na podstawie uzyskanych wyników można stwierdzić, że etylen skraca proces dojrzewania owoców.

Cytowania

  • 2 2 2

    CrossRef

  • 0

    Web of Science

  • 2 5 6

    Scopus

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Słowa kluczowe

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Opublikowano w:
FOOD CHEMISTRY nr 107, strony 640 - 648,
ISSN: 0308-8146
Język:
angielski
Rok wydania:
2008
Opis bibliograficzny:
Park Y., Jung S., Kang S., Heo B., Arancibia-Avila P., Toledo F., Drzewiecki J., Namieśnik J., Gorinstein S.: Antioxidants and proteins in ethylene-treated kiwifruits// FOOD CHEMISTRY. -Vol. 107., nr. nr 2 (2008), s.640-648
DOI:
Cyfrowy identyfikator dokumentu elektronicznego (otwiera się w nowej karcie) 10.1016/j.foodchem.2007.08.070
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 136 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi