Badanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy mieszaniny oleju rzepakowego i oleju kokosowego oraz produktów jej przeestryfikowania - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Badanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy mieszaniny oleju rzepakowego i oleju kokosowego oraz produktów jej przeestryfikowania

Abstrakt

Porównywano przebieg enzymatycznej hydrolizy mieszaniny oleju rzepakowego i kokosowego oraz produktów otrzymanych w wyniku jej chemicznego i enzymatycznego przeestryfikowania. Hydroliza prowadzona była w obecności lipazy trzustkowej, w warunkach symulujących proces trawienia. Stwierdzono, że przebieg enzymatycznej hydrolizy był podobny dla wszystkich przebadanych prób, natomiast mieszanina wyjściowa ulegała hydrolizie szybciej niż produkty jej przeestryfikowania.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Publikacja w czasopiśmie
Typ:
artykuł w czasopiśmie z listy filadelfijskiej
Język:
polski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Ledóchowska E., Baryczka R.: Badanie przebiegu enzymatycznej hydrolizy mieszaniny oleju rzepakowego i oleju kokosowego oraz produktów jej przeestryfikowania// . -., (2005),
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 19 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi