Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego - Publikacja - MOST Wiedzy

Wyszukiwarka

Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego

Abstrakt

Badano przebieg enzymatycznej hydrolizy ogrzewanych olejów oliwkowych (Extra Virgin i Sansa) oraz słonecznikowego. Hydroliza prowadzona była w obecności lipazy trzustkowej w warunkach symulujących proces trawienia. Przebieg lipolizy badano metodą HPSEC. Stwierdzono, że ogrzewane oleje oliwkowe ulegały lipolizie wolniej niż olej słonecznikowy o wyższym stopniu przemian termooksydatywnych.

Cytuj jako

Pełna treść

pełna treść publikacji nie jest dostępna w portalu

Informacje szczegółowe

Kategoria:
Aktywność konferencyjna
Typ:
publikacja w wydawnictwie zbiorowym recenzowanym (także w materiałach konferencyjnych)
Język:
polski
Rok wydania:
2005
Opis bibliograficzny:
Hazuka Z., Ledóchowska E.: Badanie przebiegu hydrolizy enzymatycznej ogrzewanego oleju oliwkowego i słonecznikowego// / : , 2005,
Weryfikacja:
Politechnika Gdańska

wyświetlono 18 razy

Publikacje, które mogą cię zainteresować

Meta Tagi